5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Španjolski mediji pate: Ovo je noćna mora. Poginuli smo isto kao u Rusiji

Pročitajte još:

Maroko je napravio veliko iznenađenje i u osmini finala SP-a je izbacio velikog favorita, Španjolsku. Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a u raspucavanju je Maroko slavio 3:0. Briljirao je u raspucavanju jedanaesteraca vratar Bono, koji je obranio dva udarca Španjolcima, a Sarabia je pogodio stativu. Maroko u četvrtfinalu čeka bolja momčad iz susreta Portugala i Švicarske.

Španjolski mediji su u šoku. Prvi naslovi su defetistički pa je tako Marca izvještaj s utakmice naslovila riječima “noćna mora”. AS je donio naslov ”Španjolska poginula baš kao u Rusiji”, podsjećajući da je Furija i tada u ovoj fazi na penale ispala od domaćina.

“Zbogom Svjetskom prvenstvu, na isti način kao prije četiri godine u Rusiji, uz isti osjećaj zabijanja u zid. Učinili su nakon prve utakmice da mislimo kako su kraljevi, a na kraju su ispali prosjaci. Španjolska igra tisuću pasova, mora se umiroviti. Što je to više stil? Mi ga se držimo, dok drugi prelaze preko nas”, njihov je komentar.

Super Deporte na istom je tragu, no oni su pronašli i zamjerke za suca Fernanda Rapallinija.

“Scenarij za ovo bio je napisan već prije utakmice. Španjolska je monopolizirala posjed, dok je Maroko čekao. Regraguijevu obrambenu taktiku podržao je sudac Rapallini, koji je vrlo lako sudio prekršaje španjolskim igračima, no ne i onima s druge strane. Španjolci su igrali dobru obranu, zaustavljali su marokanske kontre s lakoćom. U veznom redu bila je prava prometna gužva i napadači su patili za preciznim loptama. Kako je prolazilo vrijeme, umor je bio sve veći kod obiju momčadi, čak više kod Marokanaca, no njihov zid nije popustio. Čak su stvorili i najbolju priliku. Na kraju je pobjednika odlučila fortuna nakon izvođenja kaznenih udaraca”, njihov je ipak ne toliko ofenzivno kritički komentar.

Sve u svemu, čini se da je Španjolcima dosta “tika-take”, a možda je uistinu pročitana, barem na ovakvim natjecanjima. Igra koja im je donijela toliko veselja možda je ipak bila prilagođena nekom drugom vremenu i nekim drugim igračima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
5.1 ° C
7.1 °
4.8 °
93 %
1kmh
20 %
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: