16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Banožić: Incident pokazao spremnost obavljanja zadaće unatoč stanju opreme

Pročitajte još:

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u utorak navečer da su na svu sreću obojica pilota pronađena živa a incident je pokazao spremnost Hrvatske vojske da uspješno obavlja svoje zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme.

“Nažalost, imali smo danas incident prilikom redovne obuke, prije svega želim izraziti žaljenje članovima obitelji koji su danas pretrpjeli strah i stres, na svu sreću, piloti su pronađeni živi, oni su na pregledu s liječnicima i nadam se da će biti sve u redu”, rekao je Banožić na konferenciji za novinare.

Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske, policije, vojne policije, HGSS-a, vatrogasaca, lovaca i svih koji su se u prvim trenucima uključili u potragu za drugim pilotom i tako pridonijeli da ga pronađu prije mraka.

“Jedan pilot ima određene tjelesne ozljede i uskoro se očekuje izvješće o njegovom zdravstvenom stanju. Ovo je još jedan od trenutaka koji potvrđuje da i dalje trebamo ulagati u Hrvatsko vojno zrakoplovstvo, prije svega u avione četvrte plus generacije, ljude i tehničare”, poručio je ministar.

Incident, po njegovim riječima, pokazuje spremnost Hrvatske vojske da uspješno obavlja svoje zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme. Istraga će, dodao je, biti nastavljena sutra i nada se da će utvrditi što se dogodilo u tehničkom smislu.

“Ovo je još jedan od trenutaka koji nam potvrđuju da i dalje trebamo ulagati u ratno zrakoplovstvo, prije svega govorim o ulaganju u avione četvrte plus generacije, te ulaganje u ljude, pilote, tehničare… Jer vidimo da incident poput ovoga najbolje pokazuje spremnost hrvatske vojske na način da uspješno obavljaju zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme”, rekao je ministar.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj rekao je da je tijekom redovne vježbovne aktivnosti pao avion i da su sve procedure odrađene propisno, poštovale su se mjere sigurnosti. To, kaže, još jednom pokazuje koliko je odluka o nabavi aviona bila opravdana. Zahvalio je službama što su brzo pronašle pilota.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: