16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Srpski mediji pišu o Livakovićevom porijeklu: Rođak je legende srpskog nogometa

Pročitajte još:

HRVATSKA se jučer plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance. Utakmicu je odmah po završetku komentirao heroj Hrvatske Dominik Livaković.

Livaković je postao tema svjetskih medija, o njemu su napisani brojni tekstovi, vjerojatno su ga u Kataru salijetali i brojni kolege iz stranih redakcija, ali ono čemu se nikako nije mogao nadati je da će i danas biti tema srpskih medija. I to zbog porijekla.

Rođak, a ne unuk
Nakon Rusije doznalo se da je Livakovićeva majka Manuela u rodu s Josipom Joškom Skoblarom, velikim imenom hrvatskog i jugoslavenskog nogometa. Josip Skoblar igrao je na poziciji napadača za jugoslavensku reprezentaciju, a tijekom klupske karijere u Marseilleu postavio je još važeći rekord postignutih pogodaka u jednoj sezoni.

Prije Marseillea igrao je za srpski OFK-a Beograd, za koji je zabio 62 gola u 163 nastupa. Po tome ga najviše pamte u Srbiji, a sada su ga se prisjetili zbog Livakovića pogrešno misleći da mu je Livaković unuk, a ne samo rođak.

“Ovo sigurno niste znali: Heroj Hrvatske, golman Dominik Livaković, je unuk legendarnog golgetera OFK Beograda”, stoji u naslovu teksta u Blicu, u kojem se objašnjava, baš kao i u brojnim ostalim tekstovima u srpskim medijima, da je Livaković unuk legendarnog Skoblara.

“On je heroj Hrvatske, a svi se sjećaju njegove majke! Manuela je u rodu s legendarnim nogometašem!” stoji u naslovu Monda, a o Livakovićevom porijeklu pisao je i Telegraf: “Zanimljiv podatak: Golman hrvatske reprezentacije je bliži rođak legende OFK Beograda.”

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: