16.2 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Srbin iz Knina koji igra za Australiju o Oluji: ‘Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak…’

Pročitajte još:

Miloš Degenek, Srbin iz Hrvatske rođen u Kninu koji igra za reprezentaciju Australije, upitan je osjeća li pritisak nakon poraza (1:4) od Francuske na Svjetskom prvenstvu, na što je on apostrofirao sjećanja iz ratnih ’90-ih godina.

Branič Columbus Crewa, koji na Svjetskom prvenstvu u Katru brani australske boje, doživio je težak poraz na otvaranju Mundijala protiv Francuske, a nakon što su ga novinari upitali osjeća li zbog toga pritisak, on se nasmijao i poručio:

“Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je kada sam kao beba bježao od rata, pritisak je kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak. To je pritisak, nogomet je radost”, poručio je.

Bivši nogometaš Crvene zvezde i australski reprezentativac Degenek rođen je u travnju 1994. godine u Kninu. Imao je, dakle, svega 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, ali nerijetko za razne srpske medije prepričava svoje nesretno djetinjstvo kao da ga je jučer proživio.

“Mrzim rat. Rođen sam u Hrvatskoj 1994. godine u vrijeme rata za neovisnost. Bio je to težak period za moju obitelj. Imao sam 18 mjeseci kada sam morao napustiti naš grad Knin. Bio sam na traktoru s majkom i ocem devet dana dok smo bježali prema Srbiji” , rekao je jednom prilikom pa poručio:

“Oluja je velika tragedija. To nije ni oluja, to je protjerivanje ljudi iz domova, otimanje imovine. Ne sjećam se jer sam bio mali, ali se moji sjećaju svega i žive tako s tim. Znam iz priča roditelja, bake i djeda da smo devet dana išli traktorom. Zauvijek će ostati veliki žal i tuga za tim što smo sve ostavili dolje. Ali, to je bilo i uvijek će biti naše. Naše kuće, mjesto gdje smo se rodili i postali ljudi”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: