15.2 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Srpski mediji i dalje ‘divljaju’, kao da nisu s ovog svijeta: ‘Primitivci i ustaše pljuvale su našeg Borjana. To su djeca koja ne znaju kako je biti u ratu’

Pročitajte još:

Srpski tabloidi teško su podnijeli razvaljivanje Kanade od strane Hrvata, pa su u svojim tekstovima napali sve što ima veze s Hrvatskom kao takvom. Naravno, razlog tomu je i Milan Borjan, vratar beogradske Crvene Zvezde, Srbin rodom iz Knina koji je za Milana, prema njegovu svjedočanstvu “sopstvenom”, dio Republike Srpske Krajine, propale paradržave koja je rasturena isto kao i njegova Kanada sinoć… Milan Borjan bio je tijekom cijelog susreta s Hrvatskom meta uvreda hrvatskih navijača.

Srpski mediji
Foto: Dado Đilas

Vikali su mu da je ustaša, vrijeđali suprugu, viđena je i izvješena zastava s traktorom i natpisom Knin 1995… Borjan je 1995. godine za vrijeme legitimne i vojno-oslobodilačke akcija Oluja, s obitelji pobjegao u Beograd, pa zatim u Kanadu… Kanađanin srpskih korijena privukao je veliku pažnju svojim izjavama o tom ponosnom kraljevskom hrvatskom gradu.

On, naime, tvrdi i vjeruje da je rođen u Kninu u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj i ne skriva svoje veliko domoljublje prema Srbiji. Tako je naš Mile, osim nepoznavanja zemljopisa, “briljirao” protiv Vatrenih…

Informer je jedan od onih tabloida koji samo čekaju priliku poput ove, pa su izvijestili o pobjedi Hrvatske na ovaj način: “Šahovničari otpisali Kanadu. Hrvatska gubila, pa se vratila. Ustaše pljuvale Borjana”. Blic Sport prenosi nešto umjerenije izjavu Milana Borjana u kojoj stoji: “Dobivao sam poruke podrške iz Srbije, milijun njih.

Ovo ovdje jesu djeca koja ne znaju kako je bilo. Gledam svoje dvorište, svoju obitelj. To su djeca koja ne znaju kako je biti u ratu”, rekao j Milan Borjan nakon utakmice s Hrvatskom.

Večernje novosti, pak, hrvatske navijače nazivaju primitivcima… Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti, za slavlje Hrvata. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti.

1

2

3

4

5 1

6 1

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
15.2 ° C
15.5 °
14.1 °
91 %
0.5kmh
40 %
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9303
GBP
1,1631
CHF
1,0237
CNY
0,1289
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: