8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Srpski mediji likuju: ‘Ustaški pozdrav ga je otjerao iz Zenita, platio je danak zbog nacizma’

Branič Dejan Lovren napustio je ruski Zenit i prešao u Lyon, za koji je ranije nastupao od 2010. do 2013. godine, a transfer hrvatskog reprezentativca popratio se i u srpskim medijima.

Pročitajte još:

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren nedavno je potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim velikanom Lyonom te je nakon dvije i pol godine napustio ruski Zenit. O povratku Lovrena u Francusku raspisali su se i srpski mediji, koji tvrde da znaju zašto je hrvatski reprezentativac napustio Rusiju.

Srpski mediji pišu da iza transfera stoji “politička pozadina”, odnosno da su Lovrena iz Rusije potjerala događanja nakon osvojene brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Lovren je, podsjetimo, posljednjih tjedana pod povećalom javnosti zbog pjevanja pjesme “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona, ali i uzvika “Za dom spremni”, koji je viknuo dok je slavio broncu u kafiću reprezentativnog kolege Marcela Brozovića.

O njegovu transferu uvelike se pisalo i u susjedstvu. Naime, srpski Kurir piše: “Ustaški pozdrav otjerao Lovrena iz Zenita: Ruski mediji se bavili kontroverznim Hrvatom, kažu da je platio danak zbog nacizma”, stoji u naslovu teksta o hrvatskom reprezentativcu. Pišu o ruskom portalu Soccer, koji je posvetio tekst Dejanu Lovrenu.

Rusi pak pišu: “Zenit se poslije skandala riješio defanzivca”, a u tekstu podsjećaju na Lovrenov ispad nakon dočeka Hrvata u Zagrebu. Podsjetimo, tada je u jednom kafiću snimljen kako u društvu Marcela Brozovića podiže desnu ruku i viče: “Za dom spremni”. Ipak, Rusi pišu kako “Lovren nije klasični rasist” jer je bio dobar prijatelj s Mohamedom Salahom dok je igrao u Liverpoolu.

768x768 42bcb76c 9d0c 11eb 86af cedfb09875dd

Rusi su istaknuli kako bi Lovren i Brozović trebali biti suspendirani, ali tekst zaključuju činjenicom da Lovren ima karakter prvaka te kako će ga biti teško zamijeniti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: