13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Srpski mediji ponovno divljaju: Vatreni su razvili zastave s ustaškim grbom, hoće li to netko sankcionirati?!

Pročitajte još:

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru, slavlje traje i trajat će još satima, a nakon što su Vatreni oduševili rijeke navijača kod kuće i u zemlji domaćinu SP-a, u jednom pogledu iz istočnog susjedstva našlo se mjesta i za jednu zastavu na koju su skrenuli pozornost.

Sve se zbivalo dok je slavio Ivan Perišić, jedini hrvatski strijelac iz igre u osmini finala protiv Japana, prije nego je ulogu junaka u raspucavanju s bijele točke s tri obrane ‘ugrabio’ Dominik Livaković.

Pamti se sjajan Perišićev udarac za hrvatsko izjednačenje na 1:1 u drugom poluvremenu, a iz kuta gledanja u srpskoj reakciji, to nije bila jedina stvar vrijedna pažnje.

Srpski mediji raspisali su se o pobjedi Vatrenih, ali im je za oko zapeo jedan detalj.

Naime, oni su izdvojili fotografiju na kojoj se vidi zastava s prvim bijelim poljem na grbu.

“Vrlo dobro je poznato da je prva kockica bijele boje simbol ustaškog grba koji je svojevremeno bio u vrijeme NDH, u vrijeme ustaške države”, piše Kurir.

Prema organizaciji FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi) nije svaka zastava s grbom na kojem je prvo bijelo polje ustaška.

Kako oni u svom vodiču navode, hrvatska trobojnica i šahovnica bez ikakvih ustaških obilježja ne smatraju se diskriminacijskim, uključujući i šahovnicu s prvim bijelim poljem.

1 2

2 4

3 3

4 3

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.5 ° C
15.5 °
8.6 °
75 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: