7.3 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Stigle šokantne vijesti za Marija Vuškovića: Nijemci ga suspendirali na dvije godine zbog dopinga

Branič HSV-a i mlade hrvatske reprezentacije Mario Vušković suspendiran je na dvije godine zbog dopinga

Pročitajte još:

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza suspendirao je hrvatskog braniča Marija Vuškovića na dvije godine zbog dopinga.

Nogometaš i njegov klub žalit će se na ovu odluku. Iduća je instanca savezni sud, a rok za to je tjedan dana. Ostane li odluka na snazi, Mario se neće smjeti baviti nogometom do 14. studenog 2024.

Njemački portal Kicker tvrdi da je Vušković prije nekoliko dana odbio nagodbu za godinu dana suspenzije jer je tvrdio da je nevin. Nadao se oslobađajućoj presudi.

Vuškoviću su u urinu pronašli zabranjenu supstancu eritropoetin, hormon koji luči nadbubrežna žlijezda koji stvara crvena krvna zrnca, a zbog kojih tijelo dobiva više kisika. Često su ga pronalazili kod biciklista koji su izloženi velikom tjelesnom naporu. On se u tijelo može unijeti ubodom igle, a u medijima se spominjala informacija da ga kod Marija nisu pronašli nikakve tragove.

– Sportski sud DFB-a s dovoljnom sigurnošću uvjeren je da su A i B uzorak u igračevu urinu pokazali prisustvo egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO. Riječ je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj tvari, što je kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a – rekao je predsjednik suda Stephan Oberholz.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: