12.5 C
Zagreb
Subota, 18 svibnja, 2024

Što je to na Modrićevim nogama uoči utakmice s Nizozemcima? Evo o čemu se radi

Luka Modrić predvodit će večeras Hrvatsku na putu do finala Lige nacija.

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening dan uoči polufinala Final foura Lige Nacija, u kojem će ‘vatreni’ za finale igrati protiv domaćina Nizozemske.

Na nogama Luke Modrića (37) vidjeli su se neobični crni krugovi, a primijećeni su i prošle godine, kada je kapetan reprezentacije skinuo dres nakon utakmice s Francuskom (1:1) na Poljudu u Ligi nacija.

Oni su posljedica ili hijame ili cuppinga, kako se naziva u zapadnom svijetu. Radi se o metodi koju su koristili stari Arapi i Kinezi, a iako njene blagodati nisu znanstveno potvrđene, koristi je sve više sportaša, među kojima i Karim Benzema. Taj je oblik alternativne medicine od velikih zvijezda prvi javno koristio plivač Michael Phelps.

Kako se terapija izvodi i čemu služi?
Terapija cuppinga izvodi se postavljanjem čašica na tijelo koje, dok se hlade, stvaraju vakuum te uvlače kožu i mišiće, što privremeno ostavlja tragove kakvi su vidljivi i na Modriću. Kod hijame se dodatno zareže koža kako bi se pustila krv.

Metoda se koristi u svrhu bržeg oporavka od ozljeda, smanjivanja bolova, opuštanja, izvlačenja toksina iz tijela, pospješivanja cirkulacije i balansiranja yina i yanga u tijelu. Iako je cupping odavno prihvaćen među nekim sportašima, posebnu popularnost ima u posljednje vrijeme, a koristili su ga mnogi natjecatelji na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama.

59b6d1c6 2a5e 4e85 9514 f68459d616e8

Drugi polufinalni par završnice Lige nacija čine Španjolska i Italija, koje će igrati u četvrtak u 20:45. Pobjednici polufinala plasirat će se u finale u Rotterdamu 18. lipnja, a poražene čeka ogled za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

Modrić je odigrao 164 utakmice za hrvatsku reprezentacije te s njom osvojio srebro i broncu na svjetskim prvenstvima. Na konferenciji za medije uoči utakmice pitali su ga je li mu ovo zadnje natjecanje s momčadi izbornika Zlatka Dalića.

“Fokusiran sam na Ligu nacija. O budućnosti u reprezentaciji govorit ću nakon toga. Imam odluku, ali fokus sada nije na tome. Uvijek uživam igrati za reprezentaciju. Veseli me i ispunjava svaki dolazak ovamo. Nema veze što se približava moj kraj, nije da zato više uživam.

Svaki trening me ispunjava. Dok mislim da mogu pomoći, nema razloga da nisam ovdje”, odgovorio je Modrić, kojeg očekuje i odluka o klupskoj karijeri. Može prihvatiti novi jednogodišnji ugovor Real Madrida ili otići u Saudijsku Arabiju, gdje mu navodno nude 120 milijuna eura za dvije sezone.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.5 ° C
13.8 °
9.7 °
85 %
2.1kmh
0 %
Sub
25 °
Ned
26 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: