16.5 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Svi huligani ostaju u zatvoru, uhićen još jedan Hrvat: ‘Nisu svjesni situacije, ispitivali su policiju što će se s njima događati’

"Pritvor u Grčkoj u većini slučajeva znači da se osoba tamo nalazi do početka suđenja što može biti nekoliko mjeseci, ali i više od godinu dana"

Pročitajte još:

Pod ogromnim policijskim osiguranjem 104 uhićenih za huliganski incident u Ateni u kojem je ubijen 29-godišnji Grk dovedeno je pred tužiteljstvo.

Među Uhićenima je 94-ero Hrvata koji su dočekani pogrdnim uzvicima okupljenih stanovnika Atene. Protiv svih uhićenih podnesene su kaznene prijave za 7 prekršaja i 4 kaznena djela. U Grčkoj traje pojačan nadzor i akcije potrage za preostalim Hrvatima koji su sudjelovali u ubojitom napadu.

Petero ih je uhićeno kad su pokušali brodom otići u Italiju, a sinoć jedan Hrvat koji je htio u Tiranu.

Iz Atene cijeli slučaj prati RTL-ova reporterka Ana Mlinarić koja je isktanula da policija još uvijek nije pronašla ubojicu 29-godišnjeg Grka. “Optužba za kazneno djelo ubojstva podignuta je protiv nepoznate osobe, policija i dalje slaže tu slagalicu i radi se analiza”.

Otkriva da se češljaju mobiteli svih 104-ero uhićenih te su i dalje sve opcije otvorene. Neslužbeno doznaje i da još nije pronađen nož kojim su preminulom Grku zadane smrtonosne ubodne rade.

U grčkim medijima kolaju neslužbene informacije da se traga za još 50 osoba različite nacionalnosti, te da je još jedan Hrvat navodno uhićen u kombiju Panathanaikosa koji se spremao za večerašnju utakmicu tog kluba.

Poručuje da se još čeka odluka o tome ostaju li uhićeni mladići u pritvoru. Ističe da se radi o mladim dečkima otprilike u radnim dvadesetima. “Neki od njih su opušteni i vjerojatno još nisu ni svjesni situacije, a drugi su djelovali zbunjeno i policiju ispitivali što će se s njima događati”, dodaje.

Svima im je određen ostanak u pritvoru.

“Pritvor u Grčkoj u većini slučajeva znači da se osoba tamo nalazi do početka suđenja što može biti nekoliko mjeseci, ali i više od godinu dana”, zaključila je RTL-ova reporterka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.5 ° C
23.8 °
18.1 °
46 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: