20 C
Zagreb
Srijeda, 15 svibnja, 2024

Posljednji trenuci života preminulog navijača: ‘Govorio mi je “brate, uboli su me, krvarim”. Oprosti, nisam uspio’

On nikada nije nikoga povrijedio. Njegova ljubav prema AEK-u je bila ogromna, vidjela se u njegovom hodu, u svakom djeliću njegovog života, rekao je Christos, prijatelj preminulog navijača AEK-a

Pročitajte još:

U ponedjeljak navečer posljednji put je zalupio vratima svog doma. Htio je samo popiti piće sa svojim prijateljima pored prekrasnog stadiona AEK-a gdje je dan kasnije njegov klub trebao odmjeriti snage s Dinamom u trećem pretkolu Lige prvaka. Nesnosna buka dopirala je prema stadionu, a onda je izbila masovna tučnjava između navijača AEK-a, Dinama i Panathinaikosa.

Prijatelj koji je bio uz njega u posljednjim trenucima otkrio je kako je to izgledalo nakon napada Bad Blue Boysa i navijača Panthinaikosa:

“Trčali smo, htjeli smo pobjeći, ali u jednom trenutku sam čuo Michalisov glas. Govorio mi je ‘brate, uboli su me, krvarim’. Uspjeli smo zajedno pretrčati još stotinjak metara i onda smo se sakrili ispred jedne crkve. Cijelo to vrijeme on je žestoko krvario, a s nama je bila i jedna djevojka. U jednom trenutku je Michalis poželio leći, ali mu to nismo dozvolili. Ta djevojka je glumila medicinsku sestru, zbilja je radila sve što je mogla.”

‘Oprosti, brate’
“Mnogi su je zvali, ali hitna pomoć nije dolazila jer policija nije dozvolila ni hitnoj ni vatrogascima. Ja sam otišao s motociklom potražiti pomoć i naišao sam na jedna privatna ambulantna kola i zamolio čovjeka da dođe do stadiona jer ima puno ozlijeđenih i jer mi prijatelj umire.”

O svom ubijenom prijatelju Christos je imao samo riječi hvale:

“On nikad nikog nije povrijedio, a njegova ljubav prema AEK-u je bila ogromna. To se vidjelo u njegovom hodu, u svakom djeliću njegova života. Momčad je s tobom, brate, ne spavamo već dvije noći. Oprosti, brate, nisam uspio, to ti želim poručiti.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
21 ° C
22.2 °
17.1 °
53 %
1.5kmh
40 %
Sri
21 °
Čet
19 °
Pet
23 °
Sub
25 °
Ned
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: