11.2 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Svjetski mediji: ‘Crveni alarm za Modrića’ ‘Pokrenuo momčad i dao sve od sebe, ali…’

‘Nema drame za brončane s posljednjeg SP-a, ali više ne ovise sami o sebi‘

Pročitajte još:

Velšani slave veliku 2:1 pobjedu nad Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro 2024. godine nakon koje Vatreni više ne ovise sami o sebi za plasman na veliko natjecanje.

Novi poraz Vatrenih nakon onog u Osijeku od Turske (0:1) glasno je odjeknuo u britanskim medijima koji, dakako, sipaju hvalospjeve za Velšane.

Bivša velška nogometašica Kath Morgan rekla je na BBC radiju kako je očekivala puno bolju utakmicu ‘vatrenih’: “Istina je da su Hrvati danas bili favoriti, mislila sam da će ova iskusna momčad doći ovdje i odigrati puno bolje, ali Wales ih je zaustavio.”

Iz BBC-a su napisali: ” Ovakav nastup protiv Hrvatske koja ima ogroman pedigre demonstrira veliku snagu volje kod Velšana, koji i dalje vjeruju da se mogu izravno kvalificirati na Euro. Vatrena atmosfera u Cardiffu dokazuje da i navijači to vjeruju. Wales je ušao u utakmicu znajući da mu je potrebna pobjeda ako se žele nadati karti za Njemačku.”

Dvije pobjede
Uz to su dodali: ” Zadatak za Wales bio je jednostavan. Uspješno ga riješiti bio je potpuno drugi izazov. Hrvatska je momčad svjetske klase koja iza sebe ima sjajne rezultate na velikim natjecanjima, ali Wales je osjetio da ima šansu. Hrvatska se još oporavljala od šokantnog poraza kod kuće od Turske i problema s ozljedama kod igrača kao što su Perišić, Petković i Kramarić.”

Marca se pak najviše doticala Modrića: “Hrvatska i Modrić su u nevolji! Izgubili su dvije uzastopne utakmice i pali s vodeće pozicije u skupini D na treće mjesto. Modrić, s 38 godina na leđima, traži plasman na peto Europsko prvenstvo u svojoj karijeri.

Evo što Hrvatskoj treba za odlazak na Euro
Foto: Nick Potts/PIXSELL

U Cardiffu je odigrao svih 90 minuta, pokrenuo je svoju momčad i dao sve od sebe, ali nije mogao izaći na kraj s Walesom. Zlatna generacija koju je predvodio Bale skoro je u prošlosti, Ramsey je bio na klupi zbog ozljede, ali ‘zmajevi’ su još uvijek konkurentni.”

As je u naslovu napisao ‘Crveni alarm za Luku Modrića’, ali je u tekstu dodao kako Hrvatska ipak ima dobre šanse za plasman na Euro u Njemačkoj slijedeće godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.9 ° C
18.3 °
15.1 °
56 %
2.6kmh
20 %
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: