13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Svjetski mediji: Ovi Hrvati zaslužuju zlato! Marca: Kleknite pred Modrića i molite da se nikad ne umirovi

Hrvatska je pobijedila u krvavom krimi trileru, piše njemački Bild, a španjolska Marca ne može se nadiviti fantastičnom kapetanu Hrvatske

Pročitajte još:

Hrvatska je u finalu trećeg izdanja Lige nacija nakon dramatične pobjede nad Nizozemskom u Rotterdamu (4-2), a svjetski mediji natječu se u epitetima prema izvedbi “vatrenih” na De Kuipu.

Španjolska Marca uvijek se divi legendi Reala, ali sada je bila posebno nadahnuta nakon sjajne partije luke Modrića:

“Ako ti Luka kaže da se digneš kad gubiš, to napraviš. Ako on u 93. minuti pritišće Frenkieja De Jonga, pritišćeš ga i ti. Ako u 116. minuti zabije penal za finale, padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske. Dalićevi igrači preživjeli su 120 minuta rata”, piše Marca u tekstu pod naslovom “Modriću nema kraja”.

BBC se divi Hrvatskoj: “Iako je to samo Liga nacija, ova hrvatska generacija stvarno zaslužuje osvojiti zlato, pa makar u tom natjecanju. Hrvati su nevjerojatni u zadnjih osam godina za zemlju od samo tri milijuna stanovnika. Lako je zaboraviti da je brojnost njihovog stanovništva manja od irskog, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu, a sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija.” Njemački Bild o utakmici piše pod naslovom: “Hrvatska je pobijedila u krvavom krimi-trileru”.

Američki The Athletic iznio je frapantan podatak.

“Što je još nevjerojatnije, ovo je bio prvi put da su protiv Nizozemske dosudili dva penala u utakmici od 1952. godine.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.5 ° C
15.5 °
8.6 °
75 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: