14.5 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Teška ozljeda: Ivan Perišić potrgao ligamente i mora na operaciju, izbivat će do kraja sezone?

Ivan Perišić je ozljedu zadobio na beskontaktnom treningu

Pročitajte još:

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (34) teško se ozlijedio na treningu Tottenhama i morat će se podvrgnuti operaciji, objavio je londonski klub.

Pokidao je prednji križni ligament, što je jedna od najtežih ozljeda u nogometu. Čeka ga od šest do osam mjeseci pauze.

Do Eura je ostalo manje od devet mjeseci pa je pitanje hoće li se sjajni napadač “vatrenih” stići oporaviti. Sudeći po prvim reakcijama iz reprezentativnog tabora, on je pozitivan i vjeruje da će biti s momčadi u Njemačkoj. Naravno, ako izbore završni turnir. Tottenham je objavio kako ne očekuje da će više zaigrati ove sezone, a na ljeto mu istječe i ugovor.

Perišić je ove sezone u dresu Tottenhama upisao šest nastupa, uglavnom ulazeći s klupe. Na terenu je u klupskom dresu proveo 169 minute i upisao dvije asistencije.

Težak je to udarac i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju pred kojom su preostale utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. u Njemačkoj. Neizvjesno je hoće li se jedan od najiskusnijih i najdugovječnijih članova momčadi Zlatka Dalića uspjeti oporaviti i spremiti za nastup u Njemačkoj.

Očekuje se da će oporavak od operacije trajati pet do šest mjeseci.

“Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata, pa me ova vijest jako pogodila i rastužila. Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No, duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, kojeg moramo izboriti i zbog njega. Čuo sam se s njim i osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman, a poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna – predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda”, izjavio je za službenu stranicu HNS-a izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, a predsjednik Saveza Marijan Kustić je poručio sljedeće:

“Sve nas je ražalostila ova vijest o Ivanovoj ozljedi koljena, prvenstveno zbog njega jer smo svi vidjeli protiv Latvije i Armenije u koliko je dobroj formi i s koliko žara, želje i motiva još uvijek nastupa za hrvatsku reprezentaciju. No, ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav, a znamo svi koliko pažljivo i predano radi na svojoj fizičkoj pripremljenosti te nema sumnje da će maksimalno kvalitetno odraditi oporavak. Stoga duboko vjerujem da će potpuno zdrav i u pravoj formi dočekati Euro te da će u Njemačkoj biti jedan od igračkih i karakternih lidera naše ekipe, kao što je proteklih desetak godina. Ivan može računati na maksimalnu podršku Saveza tijekom svog oporavka, znam da je cijela reprezentacija uz njega i da jedva čekamo da opet bude s nama. Od sveg srca želim mu uspješnu operaciju te jednako uspješan oporavak.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.5 ° C
14.8 °
12.1 °
77 %
5.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9287
GBP
1,1655
CHF
1,0260
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: