5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

U tijelu ima sedam posto masti, zato je Ronaldo onako ljutito sklonio Coca-Colu?

Pročitajte još:

Uspješan je, bogat, osvojio je sve što se u nogometu može osvojiti, ali on i dalje radi sve isto. Cristiano Ronaldo (36) pravo je sportsko čudo. Iako je u 37. godini života, Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Bodybuilderi, primjerice, imaju otprlike tri posto tjelesne masti. No, čak polovicu Ronaldove mase čine mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači, da on uopće ne stari!

Ovog režima se drži već godinama pa se ne morate ni pitati je li ikada došao u napast da pojede neke slatkiše ili popije alkohol. On je jednostavno takav tip nevjerojatne etike

Jučer je po tko zna koji put u životu postao viralni hit, ali ovaj put ne zbog spektakularnoga gola ili neke samo njemu svojstvene reakcije na travnjaku, nego zbog poteza na press-konferenciji uoči današnje utakmice s Mađarskom.

Ronaldo ugledao boce Coca-Colu na stolu, počeo ih je premještati!

Kad je stigao na svoje mjesto za stolom, zatekao je dvije bočice Coca-Cole. Mrko ih je pogledao i odmah sklonio u stranu. Zatim je odnekud izvukao bočicu vode, podignuo je i strogo poručio: “Pijte vodu!”


Nije ga bilo briga što je Coca-Cola jedan od glavnih poslovnih partnera FIFA-e i, na primjer, službeni pokrovitelj njene službene ljestvice reprezentacija, ili što je “službeno bezalkoholno piće Eura”. Ronaldo nikad nije krio averziju prema gaziranim pićima. Zapravo, gotovo bilo kakvoj tekućini osim obične vode i prirodnih sokova.

Iako je u 37. godini života, Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Bodybuilderi, primjerice, imaju otprlike tri posto tjelesne masti. No, čak polovicu Ronaldove mase čine mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači, da on uopće ne stari!

E pa zašto je to tako? Portugalac ima nevjerojatnu radnu etiku zbog koje od početka svoje karijere trenira kao ‘manijak’. On je jedan od onih koji će prvi doći na trening i otići posljednji, a još će uz to odraditi i sat vremena u teretani. Naravno, kada imate takav stil života morate paziti i na prehranu. A njegova se sastoji od samo najkvalitetnijih i pažljivo biranih namirnica. Pa nije on bilo tko.

Jednog te istog menija se drži već godinama, a dnevno pojede šest obroka, od čega čak dvaput ruča i večera, jednom doručkuje i ima jednu užinu. Za doručak preferira šunku i posni sir, a za užinu pojede tost s avokadom ili nekad samo voće. Nekoliko sati poslije je vrijeme za prvi ručak, a on se sastoji od piletine i salate, dok tijekom drugog ručka većinom jede ribe poput sabljarke, tune ili bakalara uz jaja, salatu i masline.

Kad je prije tri godine prelazio u Juventus, liječnici su na pregledima ostali u šoku i ustvrdili da ima tijelo 23-godišnjaka. Osim što koristi krioterapijsku komoru za brži oporavak, redovito pliva i vježba, a glavni uzrok Ronaldove sportske dugovječnosti je prehrana.

“Pojest će i komad pizze, ali samo jedanput tjedno i nakon toga će napraviti 500 trbušnjaka”, otkrila je jednom njegova Georgina i rekla da joj ponekad lakne kad ga nema zbog gostovanja jer se tada ona i djeca mogu najesti.

Ronaldo je svjestan što njegova obitelj radi dok ga nema i nije baš sretan zbog toga. Štoviše, nedavno je rekao da zbog toga smatra da njegov sin još nema sve što je potrebno da postane vrhunski nogometaš.

“Ljuti me jer pije Coca-Colu i Fantu, svađam se s njim kad jede čips, krumpiriće i sve to. Čak me i moja mala djeca pogledaju kad jedu čokoladu”, rekao je Cristiano prošle godine.

“Ponekad mu kažem da ode trčati na pokretnu traku, a nakon toga da ode u ledenu kupku da se oporavi za sutra. A on kaže: ‘Tata, jako je hladno, ne želim.’ Ali shvaćam, tek mu je 10 godina. Želim da bude nogometaš, ali neću ga gurati. Samo želim da bude najbolji u onome čime se odluči baviti”, objasnio je Ronaldo.

Cristiano Junior dobro zna što tata misli o Coca-Coli. Sad zna i cijeli svijet.

Njegov nevjerojatan režim najbolje je opisao Patrice Evra koji je s njim igrao u Manchester Unitedu.

– Ako vas Cristiano pozove na večeru kod sebe, odbijte, toplo vam preporučujem. Rekao mi je, ‘Patrice, svrati poslije treninga.’ Ja sam otišao, a bio sam jako umoran, i sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina…Mislio sam si, u redu, ništa strašno, za piti je bila samo voda, od soka ništa… Nadao sam se da će nakon toga doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo – požalio se Evra pa nastavio:

– On je pojeo, ustao i počeo se igrati s loptom, izvoditi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem kako bismo se dodavali bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga mogu li pojesti do kraja, a on je samo rekao ‘ne, ne, ajmo igrati’ pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a poslije toga smo bili u sauni i jacuzziju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: