21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Zlatko Dalić: Crte se vuku kako kome paše: Žao mi je Martineza, a ovo je moj plan s Hrvatskom

Pročitajte još:

Zlatko Dalić s Hrvatskom je izborio novi nastup u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

– Očekivao sam rat, ne može Belgija triput igrati loše. Hrvatska je bila sjajna, prvo poluvrijeme odigrali smo odlično. Čisti penal smo imali, opet je VAR bio protiv nas, crte se vuku kako kome paše. Ali nije nas pokolebalo, očekivali smo da će Belgija imati prilike. Imali smo sreće – rekao je Dalić, a potom dodao:

– Velike čestitke, napadali smo, izlazili u kontru, bila je sjajna utakmica, teška za gledanje, teška za vođenje, teška za igranje – dodao je Zlatko.

Koga bi želio u osmini finala?

– Španjolska bi trebala biti naš protivnik. Sjajna momčad, sjajan izbornik. Ako budemo igrali protiv njih. Imamo teška iskustva s njima, na Euru smo izgubili u produžecima. Najvažnije je da se odmorimo jer je iza nas teška utakmica. Olmo je tamo kojega jako dobro poznajemo i čini veliku razliku. Ali nije nam važno tko će doći, ne bojimo se nikoga ako budemo igrali kao protiv Belgije – rekao je izbornik.

Prije četiri godine u Rusiji je prošao skupinu i otišao do finala.

– Ako uspoređujem 2018. i danas, imamo drugačiju momčad, spoj iskustva i mladosti. Ako gledamo SP, ima više iznenađujućih rezultata. Danska i Belgija nisu se plasirale u sljedeću fazu, možda je period u kojem se igra SP doprinio tome.

Tko je bio najbolji kod Hrvatske?

– Ne bih govorio o pojedincima, bili smo momčad. Nitko se nije štedio, Perišić je spašavao gol u naših 16 metara pa se Luka vratio. Gvardiol je najbolji stoper na svijetu. Ovako zrelo igrati, to je nevjerojatno. Ovo što on igra, s kakvom elegancijom iznosi loptu…

Roberto Martinez podnio je ostavku.

– Iznenađen sam, to mi je prijatelj. Na neki način pomogao mi je u karijeri, Belgija je izgubila sjajnog stručnjaka. Žao mi je što je podnio ostavku. Jesam li ja razmišljao o tome? Moj su projekt Euro 2024. i finalni turnir Lige nacija. Kad zaršim taj projekt, onda ću razmišljati što i kako dalje.

– Niti u jednom trenutku nismo išli na bod, nego na pobjedu. Belgija je vrhunska momčad, htjeli smo pobjedu jer nas je vodila na prvo mjesto, nismo kalkulirali. Zanimala nas je pobjeda – zaključio je Dalić.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.3 ° C
21.6 °
18.7 °
44 %
4.1kmh
0 %
Pet
19 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: