3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Zlatko Dalić i Joško Gvardiol najavljuju susret s Japanom: Dalić otkrio velike ambicije Vatrenih na SP-u

Pročitajte još:

Ne obraćam pažnju na društvene mreže. Više sam fokusiran na nogomet, pogotovo jer smo na velikom natjecanju, Želim maksimalno biti u njemu, rekao je Joško Gvardiol na pitanje o popularnosti

Prvi cilj je apsolviran. Hrvatska se plasirala u osminu finala, no neće se time Luka Modrić zadovoljiti na svojem posljednjem SP-u. Želi ponoviti Rusiju i što dalje dogurati s ‘vatrenima’, a prva prepreka ka tom putu je najveće iznenađenje ovog prvenstva.

Hrvatska u ponedjeljak od 16 sati na Al Janoub stadionu igra osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Japana. Fantastična atmosfera je u reprezentaciji, manje probleme ima Borna Sosa, ali svi ostali su maksimalno spremni i koncentrirani na Japance.

Na situaciju s ozljedom Borne Sose, Dalić je odgovorio: “Pa imamo danas zadnji trening, ukoliko Borna Sosa ne može biti u angažmanu kakav bi on trebao biti, nama sutra trebaju igrači koji su u punoj snazi i spremi. Vidjet ćemo danas na treningu.”

Gvardiol je dobio pitanje o našem protivniku: “Japanci se bore svih 90 minuta i neće odustajati do kraja sigurno.”

Marokanski novinar je pitao o osvajanju Svjetskog prvenstva svoje reprezentacije: “Svatko ima pravo na svoj san, mi smo to pokazali 2018. godine. Zašto Maroko nebi mogao to napraviti?”

‘I mi imamo svoj san’
Zlatko Dalić je ovako pričao o osvajanju Mundijala: “Mi imamo svoj san, pokušat ćemo otići stepenicu više nego prošli Mundijal.”

“Nismo se čuli s Mihaelom Mikićem, tamo je cijenjen radio je s izbornikom pet godina u klubu, pogledao sam par utakmica i uživo dvije utakmice, mi smo spremni. Nadam se da ćemo riješiti siutaciju prije produžetaka, prije penala, probat ćemo to riješiti za vrijeme igre. Nećemo odustajati ni mi, ni oni, i Hrvatske je isto gubila pa se vraćala, nije samo Japan”, priča Zlatko Dalić.

Gvardiol je bio upitan o izvođenju jedanaesteraca: ‘Rađe bi to prepustio starijim igračima, koji bolje pucaju penale.’

‘Japan nije mogao ništa’
Dalić o taktici protivnika: “U analizi koju smo mi radili, Japan ima presing i tranziciju, ali u posjedu je najlošije. Svaku svoju akciju rješavaju sa pet, šest igrača u protivničkih 16 metara, imamo iskustvo Španjolaca i Nijemaca da moramo biti maksimalno koncentrirani. Protiv Kostarike nisu napravili ništa kada su oni trebali napadati.”

Dalić o navijačima: “Nadam se da će biti sutra još više navijača nego prije, vjerojatno su oni svi čekali da mi prođemo grupu, pa da idu na putovanja, s njima smo puno jači.” Joško je slično komentirao navijače: “To je jedan vjetar u leđa, bilo je lijepo igrati na Maksimiru i u Austriji.”

Strani mediji su dvojac upitali za podršku najpoznatije hrvatske navijačice Ivane Knoll, na što što nijedan od njih nije htio odgovoriti.

‘Neka bog da Luki zdravlja’
Od stranih medija, došlo je pitanje za izbornika i o Luki Modriću: “Što god kažem za Luku je premalo. Neka mu Bog da zdravlja i neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije zadnje natjecanje za Hrvatsku. To nam za pravo daje njegova fizika, trening, rad i profesionalnost. Jako je važan za nas. Ne želim o pojedincima”, priča i nastavlja:

“Nakon Belgije se pričalo o Gvardiolu. Joško je igrač Hrvatske, a tko je trebao spasiti? Igrač Hrvatske! Kako Luka, tako i Joško. Mi smo ekipa i samo tako možemo do rezultata. Ne Luka ili Gvardiol. Pojedinac uvijek iskoči kad je kolektiv dobar. Luka je naš kapetan i vođa i neka još potraje”, kaže izbornik.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: