6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Zlatko Dalić objavio popis, promijenio trojicu igrača u odnosu na SP

Vlasnici brončane katarske medalje Ivo Grbić, Kristijan Jakić i Ante Budimir nisu među 25 igrača za Wales i Tursku. Izbornik je uputio pretpoziv i ofenzivcu Dinama Špikiću

Pročitajte još:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (56) objavio je popis od 25 igrača za prve dvije utakmice u ovoj godini, domaću utakmicu protiv Walesa na Poljudu 25. ožujka i gostovanje kod Turske 28. ožujka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

Na popisu se ponovno našao Luka Ivanušec, Dinamov nogometaš koji u 2023. igra u sjajnoj formi, a poziv je zaradio i Benficin Petar Musa.

“Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 23 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju”, izjavio je Dalić.

Nema Jakića, Grbića i Budimira
U reprezentaciji više nema Dejana Lovrena, braniča Lyona koji je objavio kraj reprezentativne karijere. U odnosu na Svjetsko prvenstvo nema i Kristijana Jakića (sad je dobio pretpoziv), Ive Grbića (također dobio pretpoziv) i Ante Budimira.

Hrvatska 25. ožujka igra protiv Walesa u Splitu, a tri dana kasnije gostuje Turskoj. U ovoj skupini su još Armenija i Latvija. Plasman na Europsko prvenstvo izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 20. ožujka u Splitu gdje će boraviti do 27. ožujka, kada će otputovati u Bursu.

Popis za Wales i Tursku:
Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Prošli petak počela je internetska prodaja ulaznica za utakmicu protiv Walesa na Poljudu. Najjeftinija za sjever stoji 12 eura, za rubne dijelove istoka je 15, za sredinu istoka 20, za zapad 25, a sredinu zapada 30 eura. Više detalja možete pročitati na stranicama HNS-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: