7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Cijela ekipa odbojkaša nestala pod ruševinama u potresu: Pronašli su tri tijela

Njih četvero sami su uspjeli pobjeći iz ruševina i spasiti se, dok se ostali vode kao nestali i za njima je u potraga u tijeku.

Pročitajte još:

Krikovi i zapomaganje ozlijeđenih koji su zapeli pod ruševinama zgrada, jecaji i plač ljudi koji su ostali bez svojih bližnjih. Teške i srcedrapajuće su to scene iz Turske i Sirije koje su potresle svijet.

Razorni potresi sravnili su sa zemljom brojne zgrade i zarobili ljude. Spasilačke službe su od ponedjeljka ujutro u potrazi za nestalima, dok njihove obitelji i prijatelji u agoniji čekaju pozitivne vijesti.

Među zarobljenima su i mnogobrojni sportaši, a traga se za muškim i ženskim odbojkašima. Mladi sportaši s turskog koledža Famagusta Marif su prošlog tjedna doputovali na natjecanje u Adiyaman. Nažalost, njihovo sretno djetinjstvo prekinuo je strašan potres koji je zatresao u četiri ujutro. Grupa od njih 39, članova muške i ženske odbojkaške ekipe, bila je u jednom hotelu koji je sravnjen sa zemljom, piše BBC.

Sportaši su u pratnji nastavnika i roditelja otputovali u Adiyaman iz turskog koledža Famagusta Maarif, piše BBC.

Prema informacijama iz medija, četvero članova grupe preživjelo je potres nakon što se urušio sedmerokatni objekt. Navodno su uspjeli sami pobjeći iz ruševina. Potraga za ostalim članovima tima se nastavlja.

Broj smrtnih slučajeva od potresa koji je pogodio Tursku i Siriju prešao je 21.000, a taj broj mogao bi i dalje rasti kako spasilački timovi pretražuju ruševine tisuća srušenih zgrada. Ozlijeđeno je više od 75.000 ljudi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: