14.2 C
Zagreb
Subota, 18 svibnja, 2024

Perišićev gol gurnuo je Vatrene u puno teži dio ždrijeba

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Škotske izborila je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva.

Hrvatska je u osmini finala Europskog prvenstva! ‘Vatreni’ su slavili protiv Škotske 3-1 u fantastičnoj utakmici i tako osigurali prolaz dalje – i to kao drugoplasirana momčad skupine!

Nogometaši Hrvatske u utorak su navečer na Hampden Parku u Glasgowu, u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Eura, pokazala rapsodiju, posebno u drugom dijelu i s 3:1 pobijedili, pregazili, školovali neugodnu Škotsku. Nikola Vlašić u 17., Luka Modrić u 62. i Ivan Perišić u 77. junaci su ove velike, epske pobjede Vatrenih.

Luka Modric i Ivan Perisic

Švedska će osvojiti skupinu ako pobijedi Poljsku. U tom slučaju Hrvatska bi išla na Španjolce ako pobijede Slovake ili na Slovake ako ne izgube. Ako Španjolska pobijedi i osvoji skupinu porazom Švedske ili remijem Švedske i Poljske (Španjolci bi u tom slučaju morali imati bolju gol-razliku od Švedske za osvajanje skupine), onda bi Hrvatska išla na Švedsku. Hrvatska na Poljsku može ako danas pobijede i Španjolska i Poljska ili ako se stvori krug Švedske, Slovačke i Poljske s četiri boda pa Poljaci u njemu budu drugi.

Kladionice vjeruju da će Španjolska pobijediti Slovačku, a Poljska Švedsku. U takvom raspletu Hrvatska bi igrala protiv Poljske.

Ako prođe u četvrtfinale, igrat će u Sankt-Petersburgu protiv pobjednika skupine F (Francuska, Njemačka, Portugal) ili protiv trećeplasiranog iz skupina A i C. U skupini F uoči večerašnjih utakmica Francuska ima četiri boda, Njemačka i Portugal po tri, a Mađarska ima jedan bod. Jasno je da Mađarska ni pobjedom protiv Njemačke ne može osvojiti skupinu, pa ona nije potencijalni rival Hrvatske u četvrtfinalu.

Francuska će osvojiti skupinu ako pobijedi Portugal ili odigra neriješeno, uz to da Njemačka ne pobijedi Mađarsku. Nijemci će završiti prvi ako pobijede, a Francuska izgubi, dok će Portugal osvojiti skupinu ako pobijedi, uz to da Njemačka ne osvoji tri boda. U najboljoj situaciji u ovoj skupini je Francuska, pa je tako lako moguće da Hrvatska u osmini finala ide na Španjolsku, a zatim na svjetske prvake Francuze. Kao da taj dio ždrijeba nije dovoljno paklen, u njemu su još i Belgija i Italija, od kojih bi jedna reprezentacija trebala biti u polufinalu.

A da Ivan Perišić nije zabio treći gol i da Hrvatska nije pobijedila Škotsku s dva gola razlike, Modrić i društvo bi završili kao trećeplasirani u skupini i imali lakši put u nokaut-fazi. Išli bi vjerojatno na Nizozemsku u osmini finala, a onda na boljeg iz dvoboja Danske i Walesa, javlja index.hr

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.9 ° C
19.3 °
14.1 °
70 %
0.5kmh
0 %
Sub
25 °
Ned
26 °
Pon
23 °
Uto
24 °
Sri
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: