24.5 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Pobjeda ključna za drugo mjesto: Evo kako Hrvatska može proći i remijem sa Škotskom

Pročitajte još:

Završio je drugi dan u skupini D na Euru i poslije odigrana dva kola Hrvatska je na trećem mjestu ljestvice. Poslije današnja dva remija, Hrvatske i Češke 1:1 te Engleske i Škotske 0:0, prvi na ljestvici su Česi, slijede ih Englezi, a začelje pripada sljedećim suparnicima Vatrenih.

Hrvatska mora pobijediti u utorak Škotsku, želi li dalje i više ne može proći kao pobjednik skupine. Paradoksalno to ionako nije dobro jer se prvi križa sa skupinom prvaka u kojoj su Portugal, Francuska, Njemačka i Mađarska.

Hrvatska pobjedom protiv Škotske može završiti i na drugom mjestu ako Češka izgubi od Engleske u posljednjem kolu i Hrvatska bude imala bolju gol-razliku od Čeha. U ovom trenutku Hrvatska ima gol-razliku -1, dok su Česi na +2 zahvaljujući pobjedi protiv Škotske na startu Eura. Hrvatska više ni teoretski ne može završiti na prvom mjestu.

Naša će pozicija ovisiti i o drugoj utakmici u grupi, odigraju li Česi i Englezi neriješeno u zadnjem kolu, Vatreni mogu dalje jedino s treće pozicije, bez obzira kolikom razlikom dobiju Škotsku. Bolja gol razlika će im trebati za tablicu trećeplasiranih reprezentacija.

I dok bi pobjedom protiv Škotske Hrvatska osigurala osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane, u slučaju remija mora se nadati da će joj se poklopiti nekoliko rezultata.

Hrvatska bodom u utorak može proći ako Švicarska i Turska odigraju neriješeno, Njemačka izgubi od Portugala i odigra neriješeno s Mađarima te Mađari izgube od Francuza. U tom slučaju Švicarska bi u skupini A imala dva boda i gol-razliku -3, a Njemačka i Mađarska u skupini F po bod.

To znači da bi Hrvatska, koja bi remijem završila treća u svojoj skupini zbog bolje gol-razlike od Škotske, bila ispred Švicarske i Njemačke na ljestvici trećeplasiranih te osigurala prolazak.

Treći iz skupine u kojoj je Hrvatska, ako bude među četiri najbolja trećeplasirana i tako prođe dalje, ide na nekog od pobjednika grupa B, C ili E, ovisno o poretku na ljestvici trećeplasiranih. Skupinu B će vjerojatno osvojiti Belgija, Nizozemska je favorit skupine C, a Španjolci su unatoč remiju sa Švedskom na startu natjecanja i dalje favoriti skupine E.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: