11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Pogledajte sva tri fantastična gola Mislava Oršića kako je uvaljao Tottenhamu!

Pročitajte još:

Nogometaši Dinama napravili su nevjerojatan preokret, nadoknadili dva pogotka zaostatka iz londonskog dvoboja protiv Tottenham Hotspura i s tri pogotka Mislava Oršića izborili plasman u četvrtfinale Europske lige

U osnovnih 90 minuta junak Dinamovog trijumfa poništio je Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja. Sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje Mislav Oršić je u 62. minuti donio prednost hrvatskom prvaku, a preciznim završetkom akcije u 83. minuti na asistenciju Atiemwena odveo je utakmicu u produžetak. Konačnih 3-0 postavio je solo prodorom i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 106. minuti.

Dinamo će se tako u danas (13 sati) u Nyonu naći u bubnju s osam najboljih klubova Europske lige i prvi put u više od pola stoljeća igrati u četvrtfinalu nekog europskog klupskog natjecanja.

Sva tri gola Dinamovog napadača su bila fanstatična, a možete ih pogledati kod nas

Kod prvog pogotka u 62. Minuti Lovro Majer je povukao kontranapad kroz sredinu igrališta i pravovremenom loptom proigrao Mislava Oršića na lijevoj strani. Dinamov reprezentativac je na rubu kaznenog prostora jednim potezom i korakom u desno slomio Auriera, a potom projektilom u suprotne rašlje svladao Huga Llorisa. Pravi pogodak s Oršićevim potpisom.

U 83. minuti nova erupcija oduševljenja na Dinamovoj klupi i na terenu, a isprovocirao ju je opet Mislav Oršić. Sjajnu akciju odigrali su hrvatski prvaci. Lopta je kao ‘po špagi’ od Petkovića preko Ademija došla do Atiemwena na desnom krilu. Nigerijski napadač se probio u kazneni prostor, a onda precizno uputio prizemnu loptu na deset metara gdje je utrčao Oršić i po sredini vrata pogodio mrežu za 2:0 i izjednačenje londonskog rezultata, što je Dinamu donosilo produžetak.

U 106. minuti još jedan bljesak Mislava Oršića doveo je Dinamo na rub čudesnog preokreta. Sjurio se između trojice Tottenhamovih igrača, došao do ruba kaznenog prostora i desnom nogom naciljao bliži kut. Lloris se ispružio, ali nije mogao spriječiti drugi europski ‘hat-trick’ brzonogog Oršića u utakmici karijere.

Za plasman u četvrtfinale Europske lige i izbacivanje momčadi koja je prije dvije godine bila europski doprvak, “plavi” su trebali još samo 14 minuta sačuvati svoju mrežu.

U 115. i 116. minuti hrvatski prvak i njegovi navijači preživjeli su 60 sekundi užasa, a Dominik Livaković stekao status drugog Dinamovog junaka. Prvo je obranio udarac Lo Celsa sa 14 metara, a ono što je napravio minutu poslije je pravo čudo. Spetljali su se Dinamovi obrambeni igrači kod desne vratnice, lopta se otkotrljala na suprtonu stranu do Kanea koji je pucao s desetak metara i kad se činilo da ništa ne može zaustaviti pogodak, Livaković se bacio poput mačke i spriječio gol koji bi slomio srca Dinamovih navijača.

Ivanušec je u 121. minuti izašao sam pred Llorisa, ali ga nije uspio zaobići i staviti točku na ovu utakmicu koju je obilježio Mislav Oršić – prvo ime najvećeg preokreta u Dinamovoj povijesti nastupa u europskim kupovima.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: