23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Prosinečki: Šteta je što Rakitić ne igra za reprezentaciju, mogao je još puno dati

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra drugu utakmicu Europskog prvenstva protiv Češke, a u emisiji EUROPEO na HRT-u stručni komentatori Anton Samovojska i Robert Prosinečki najavili su taj susret.

Prosinečki je dobio i pitanje gledatelje o tome je li se Hrvatska prerano odrekla Ivana Rakitića koji je otišao u reprezentativnu mirovinu.

“Ivan je počeo kod nas i sigurno je jedna od najvećih šteta što ne igra za reprezentaciju. Mogao je još sigurno dati jako puno. Jesmo li mi svi krivi što je on tako brzo i tako lako otišao? Sigurno da jesmo. Nismo ga ni molili da se vrati. Sasvim lagano smo to pustili. On je rekao da neće više igrati, a mi smo se oprostili od njega. Možda smo trebali napraviti više”, rekao je Prosinečki.

Protiv Češke bit će teška utakmica, najbolje bi bilo kad bi se sad u petak dobilo, onda će biti lakše igrati zadnju. Sigurno da je Nikola Vlašić jedna od opcija na desnom krilu i Dalić razmišlja o njemu.

Podsjetimo, Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije prije godinu dana, kad je prešao iz Barcelone u Sevillu, a kao razlog je naveo da se želi u potpunosti posvetiti igranju za novi-stari klub.

Raketa ostaje upamćen kao legenda Vatrenih i, po nekima, najbolji igrač Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U momčad se vraća Dejan Lovren, no zbog ozljede neće biti Borne Barišića.

“Lovren je svakako dobra vijest, jer je konkurencija na stoperskoj poziciji sigurno potrebna. Loša vijest je ozljeda Barišića jer ljevaka nedostaje. Gvardiol je neupitan, veliki talent, bit će izvanredan igrač, a i već je sada odličan. To treba doći, rekao je Samovojska.

Samovojska poziva na oprez jer je Češka odlična reprezentacija.

“Nadam se da će Hrvatska s Češkom igrati dobro, nisu oni iz kategorije koja samo čeka, već i hoće igrati nogomet. Moramo pripaziti na njih, ne možemo ih podcijeniti i lako pobijediti”, zaključio je Samovojska.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.5 ° C
23.8 °
18.1 °
46 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: