7.3 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Prvi šok na Euru: Češka razbila moćnu Nizozemsku i plasirala se u četvrtfinale Eura, ovo je malo tko očekivao

Pročitajte još:

Nogometaši Češke odigrali su hrabru utakmicu u kojoj Nizozemska ni u jednom segmentu nije pokazala dominaciju. A onda su Nizozemci ostali s igračem manje i tu je priči bio kraj. Česi u četvrtfinalu idu na Dansku

Češka nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Eura svladavši u susretu osmine finala u Budimpešti Nizozemsku s 2-0 (0-0). Strijelci za Češku bili su Tomaš Holeš u 68. i Patrik Schick u 80. minuti.

Strijelci za Češku bili su Tomaš Holeš u 68. i Patrik Schick u 80. minuti.

Iako je u natjecanju po skupinama ostvarila tek jednu pobjedu, dok je Nizozemska imala stopostotni učinak, Češka se u susretu u Budimpešti pokazala sretnijom i spretnijom momčadi. Ključnim se pokazalo razdoblje između 51. i 55. minute kada je dvoboj okrenut naglavce, prvo je Malen propustio najveću priliku na utakmici za vodstvo Nizozemske da bi se samo nekoliko trenutaka potom De Ligt poskliznuo na 20-ak metara od svog gola, igrao rukom, a sudac Karasev nakon intervencije VAR-a žuti karton, koji je prvotno pokazao nizozemskom braniču, preinačio u crveni pa je Češka do kraja susreta imala brojčanu nadmoć na terenu.

Češka je povela u 68. minuti, udarac iz kuta izveo je Barak, lopta je pala na drugu stativu gdje je najviši u skoku bio Kalas i spusio ju u sam peterac gdje je najbrže reagirao Holeš i zatresao mrežu.

Nizozemska je tada morala riskirati i napasti s igračem manje, a tu otvorenu igru je platila još jednom loptom u svojoj mreži. Vaclik se odlučio na dugo izbijanje, do lopte je u kaznenom prostoru Nizozemske domogao Holeš i potom povratnoim proigravanjem odlično uposlio Schicka koji je pogodio prvi kut nemoćnog Stekelenburga. To je već četvrti pogodak Schicka na ovom Euru od ukupnih pet Češke.

Češka će tako u četvrtfinalu 3. srpnja u Bakuu igrati protiv Danske koja je u subotu s uvjerljivih 4-0 svladala Wales.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: