22.3 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Šerif je potpuno razbio Dinamo! Hrvatskom prvaku trebat će čudo za Ligu prvaka

Pročitajte još:

Dinamova obrana je u utakmicu ušla bez stopera Lauritsena, a onda se ozlijedio i Perić. U završnici prvog poluvremena Traore je pobjegao Theophileu i onda zabio za vodstvo Šerifa. Od tad je sve išlo nizbrdo

Šerif je u Tiraspolu svladao Dinamo 3-0 u prvoj utakmici završne faze kvalifikacija za skupine Lige prvaka.

Domaći sastav u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te zasluženo stekao veliku prednost pred uzvrat u Zagrebu za osam dana.

Već u sedmoj minuti Šerif je imao veliku priliku, a Dinamo je samo uz veliku dozu sreće ostao bez lopte u svojoj mreži. Kolovos je odličnim okomitim proigravanjem “rasporio” obranu Dinama, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Luvannor, ali njegov udarac sa 10-ak metara zaustavila je vratnica.

Imao je Dinamo i naklonost sudačke postave koja je u 17. minuti “zažmirila” na evidentno igranje rukom Theophile-Catherinea u svom kaznenom prostoru. Francuz je pokušao ispucati loptu ispred svog gola, no promašio ju je, a potom ga je lopta odbivši se od tla pogodila u ruku. Glavni sudac Cakir zatražio je pomoć VAR-a, odnosno Nijemca Dankerta koji je nakon dvije minute seciranja situacije procijenio kako se ne radi o kažnjivom igranju rukom.

Jedna jedina smislena akcija Dinama
Jedinu smislenu akciju u prvom poluvremenu Dinamo je složio u 34. minuti, Ivanušec je izbjegao blok dvojice igrača Šerifa i potom proigrao Majera koji je utrčao u kazneni prostor. Mladi veznjak Dinama uspio je svladati Athasaniaidisa, ali desni branič Cristiano uspio se vratiti na vrijede kako bi izbacio loptu metar ispred gol-linije.

Upravo je Cristiano bio najzaslužniji i za gol Šerifa u 45. minuti, on je prekrasnom dugačkom loptom izigrao kompletnu obranu Dinama, Traore se ubacio iza leđa Theophile-Catherinea, a kada se našao oči u oči s Livakovićem bio je prisebniji od Luvannora na startu dvoboja te mirno zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu – ista priča. Dinamovi stoperi jednostavno nisu dovoljno brzo reagirali i kasnili su u kontrama. U 54. minuti Kolovos je majstorski zabio iz voleja s 12 metara.

U 80. minuti Traore je ponovno pobjegao svom čuvaru u munjevitoj kontri, ponovno je izašao sam pred Livakovića i ponovno je mirno zaključio lagan posao.

Uzvrat je za sedam dana na Maksimiru.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
22.3 ° C
23.3 °
20.8 °
50 %
3.6kmh
40 %
Čet
22 °
Pet
16 °
Sub
17 °
Ned
22 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9341
GBP
1,1689
CHF
1,0241
CNY
0,1290
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: