5.7 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Zbog jednog slučaja koronavirusa, Novi Zeland ide u lockdown

Pročitajte još:

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern najavila je nacionalni lockdown nakon što je u državi potvrđen jedan slučaj korona virusa, inače prvi slučaj lokalne transmisije covida od veljače. Ardern je na presici rekla da pretpostavljaju da se radi o zaraznijem delta soju, a zaražen je 58-godišnji necijepljeni muškarac iz Aucklanda.

Zna se da je putovao po zemlji, a Novi Zeland zbog ovog slučaja ide u najstroži lockdown naredna tri dana, a počinje u ponoć po njihovom vremenu. Lockdown u Aucklandu će vjerojatno trajati duže, tjedan dana, javlja CNN.

Posljednji slučaj u zajednici bio je prijavljen 28. veljače. Otad su svi slučajevi COVIDA na Novom Zelandu zabilježeni na granici.

“Čvrst i rani odgovor je najbolji alat za suzbijanje bilo kakvog potencijalnog širenja te se mole svi na Novom Zelandu da ostanu mirni, budu ljubazni i odrade vlastiti dio dok ne prikupimo više informacija o potencijalom slučaju”, reklo je ministarstvo u priopćenju.

Novi Zeland, s populacijom od 5 milijuna ljudi, zabilježio je ukupno 2570 slučajeva virusa i 26 smrtnih slučajeva tijekom pandemije.
Iako su metode borbe protiv korone koje je uvela premijerka Ardern rezultirale time da nisu imali veće posljedice, ali sa potpuno zatvorenim granicama i strogim karantenama, na Novom Zelandu je procijepljenost stanovništva vrlo mala. Cijepilo se manje od 20 posto građana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: