10.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Šime Vrsaljko: Hoću li doći u Hajduk? Pogledajte što je odgovorio!

Pročitajte još:

Nakon poraza od Engleske, na otvaranju Eura, nogometaši Hrvatske imali su priliku u miru pogledati utakmicu iz naše skupine između Češke i Škotske (2:0), a zanimljivo je uoči odlaska u Glasgow bilo čuti Šimu Vrsaljka

Puno kritika čulo se na račun igre i taktike Hrvatske u ogledu protiv domaćina Engleske (poraz 1:0). Puno kritika dobio je i Šime Vrsaljko na kojem se vidi da još nije, zbog problema s ozljedama, ni blizu fore u kojoj ej bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uostalom, zbog navedenih problema odigrao je svega 12 utakmica tako da je jasno da u hodu hvata formu.

– Realnost moja je da me nije bilo dugo vremena iz svima poznatih razloga. Jako sam sretan da opet mogu biti u hrvatskom dresu na ovako velikom natjecanju i dati sve od sebe. Naravno da sam nakon tako velike pauze i turbulentnog perioda s profesionalne strane i ja znatiželjan kako ću izgledati. Od sebe očekujem puno, ali tu sam da se stavim u službu kolektiva i da dam cijelog sebe reprezentaciji, a onda je najbitniji rezultat hrvatske reprezentacije, rekao je u uvodu Šime Vrsaljko.

Kako vidi probleme u obrani Hrvatske?

– Vidim odlično hrvatsku obranu, branimo se svi zajedno, i oni na klupi i oni na tribini. Želim reći da obrana počinje od prvog igrača na terenu, a to je napadač, pa do zadnjeg, što je golman. Mislim da ne treba nikog pojedinačno izvlačiti, mi smo kolektiv i kolektivno igramo dobro ili loše. Sve gledamo kroz kolektiv. Ima situacija i stvari na kojima treba raditi, ali svaki dan naporno radimo i trudimo se da što bolje izgledamo u sljedećim susretima.

Koliko mladi igrači znače za momčad?

– Mladi igrači su jedna svježa krv i energija koja u svakom trenutku može puno donijeti na terenu i van terena. Svi su fenomenalni, na terenu i van terena. Sretni smo i zadovoljni da vidimo kako budućnost reprezentacije je tu s nama. I da će oni jednog dana biti nositelji svega ovoga. Atmosfera je fenomenalna.

Dobio je i pitanje o češkoj reprezentaciji i Patricku Schicku, a Šime je tu dao diplomatski odgovor.

– Mislim sve najbolje o Česima i sve najbolje o Patricku Schicku – kazao je Šime.

Izostankom Mandžukića Vatrenima kao da manjka agresije?

– Što se tiče agresije, utakmica sama tempira koliko je u datom trenutku potrebno vršiti pritiak. Slažem se s vama da će Česi zahtjevati veći nivo pritiska i veću želju za golom i rezultatom, koji nam je neophodan za pravu atmosferu. Rezultat puno toga donosi. Mandžukića nema, ali ostali su zasluženo tu, marljivo rade i trude se, mi dajem omaksimum i na treningu i na utakmicama i nadam se da ćemo upisati tri boda u sljedećoj utakmici.

Rekao je još nešto o očekivanjima od dvoboja s Češkom:

– Sljedeća utakmica bit će “fajterska” i najbitniji će biti rezultat. No mi ćemo usmjeriti utakmicu, hoćemo li ići njima niz dlaku i tući se na terenu ili ćemo igrati onako kako je nama komotno da dođemo do željenog rezultata.

Za kraj se dotakao i mogućeg dolaska u Hajduk jer poznato je kako ga mnogi žele u tom klubu.

‘Iskreno ne mogu odgovoriti hoću li se vraćati kući u daljnjoj budućnosti, ne znam odgovor na to pitanje. Uz dužno poštovanje prema Hajduku, želim im sve najbolje u nadolazećim sezonama na terenu i izvan njega. To što rade je fenomenalno, imaju sjajne navijače i vidim da idu uzlaznom putanjom. Što se tiče moje karijere, u daljnjoj budućnosti možda se vratim kući. A hoće li to biti u svrhu igranja nogometa ili živjeti, ne znam’, završio je Vrsaljko.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: