4.1 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Skandal bez presedana u Sao Paulu: Brazilski zdravstveni radnici izbacuju Messija i Argentince s terena

Pročitajte još:

Veliki derbi južnoameričkih kvalifikacija Brazil – Argentina prekinut je nakon samo sedam minuta utakmice jer su domaćini, točnije brazilski zdravstveni radnici i policija, pokušali izbaciti nogometaše s terena?!

Čim je utakmica počela oštrim startom Otamendija na Eder Militau, sukobili su se igrači dviju momčadi, a dok je to trajalo, na teren su ušli dužnosnici iz Brazila, policija i oni koji su uključeni u suzbijanje koronavirusa uklanjanja četvorice argentinskih nogometaša koji su stigli iz Engleske na ovu utakmicu.

Na koncu im je dano dopuštenje da otputuju na Arenu Corinthians i sudjeluju u utakmici, pri čemu su Martinez, Romero i Lo Celso nastupili za prvake Copa Amerike.

Nakon što je prijavljeno da su četiri argentinska igrača ušla u Brazil unatoč sanitarnim pravilia te zemlje, te su pritom dali lažne informacije brazilskom Zavodu za javno zdravstvo, na sastanku s predstavnicima vlasti potvrđeno je revizijom putovnica četvorice uključenih igrača kako su sportaši prekršili pravila o ulasku putnika na brazilsko tlo.

Igrači su izjavili kako nisu boravili niti u jednoj od četiri zabranjene zemlje (Sjeverna Irska, UK, Indija i JAR) u posljednjih 14 dana. Stigli su u Brazil letom iz Caracasa koji je sletio u Sao Paolo. Tada su neslužbeno izvješća došla do institucija o navodno lažnim izjavama putnika.

– Smatramo ovu situaciju ozbiljnim zdravstvenim rizikom te smo stoga dali upute lokalnim zdravstvenim institucijama da provedu karantene nad igračima kojima je ujedno i zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim aktivnostima te neće moći ostati na teritoriju Brazila – piše u priopćenju.

Argentinski kvartet je među nekolicinom igrača iz Premier lige koji su uspjeli stići u Južnu Ameriku dok je Brazil izgubio čak devet igrača kao rezultat odluke Premier lige da ne dopusti igračima putovanje u zemlje koje se nalaze na crvenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: