10.4 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Slavni Englez naklonio se našem Maestru: ‘Englezi bi bili budale kada bi pomislili to o Modriću’

Pročitajte još:

Bivši Lukin suigrač u Tottenhamu Jermaine Jenas za Daily Mail je napisao kolumnu o hrvatskom kapetanu.

“Luka Modrić drugačije vidi igru. Najbolji je veznjak s kojim sam igrao. Natjerao me da shvatim kako su engleski veznjaci drugačiji i zašto često podbacimo na velikim natjecanjima. Mi smo jednodimenzionalni. Sve je bilo u linijama. Modrić je pronalazio kuteve na terenu za koje nisam ni znao da postoje. Gledao sam ga kako ide na neke dijelove terena i pitao se zašto ide tamo. I prije nego sam shvatio što se događa, bang, bang, bang, lopta je bila u opasnoj poziciji. Bio je prvi koji igra nogomet na potpuno drugačiji način. Veća utakmica, teži scenarij, uvijek nađe odgovor”, započeo je Jenas pa nastavio:

“Svi smo ga gledali u onoj utakmici na Wembleyu kad nas je Hrvatska pobijedila te se nismo plasirali na Euro. To je bilo 2007., a sada će u dresu svoje domovine 2021. opet istrčati an Wembley. To je čudesno. Mi ne pamtimo takav slučaj kod nas”, dodao je.

“Nema sumnje da je Luka nešto izgubio tijekom godina, ali Englezi bi bili budale kad bi pomislili kako više nije poseban igrač. Nikada nije bio najbrži, ali njegova brzina uvijek je bila u umu i u prvih nekoliko metara. Engleska mu ne smije dopustiti da diktira tempo. Vezni red uvijek pobjeđuje utakmice i zato se brinem za Englesku. Hrvatska ima potencijala da dominira posjedom lopte i mogu nam nanijeti štetu. Hrvatska ima puno iskustva. Kovačić, Modrić i Brozović ukupno su odigrali 264 utakmice za reprezentaciju. Najmanje Brozović – 59. Kod nas je Raheem Sterling najviše puta odjenuo nacionalni dres – 61”, naveo je Jenas i poručio kako je to godinama hendikep za Englesku.

“Hrvatski vezni red isti je deset godina, a mi opsesivno mijenjamo igrače. Zbog tog nam je teško pronaći ritam”, poručio je među ostalim.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: