26.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Španjolski sudac teško oštetio Hrvatsku: ‘Pa to je neprihvatljivo, nije to seoska liga, nego Europsko prvenstvo!’

Pročitajte još:

Španjolski sudac Carlos Del Cerro Grande nije na ovome Euru opravdao posljednji dio svog prezimena.

Osim diskutabilnog jedanaesterca koji je dosudio nakon duela u skoku između Dejana Lovrena i Patricka Schicka, španjolski sudac je napravio još niz očitih propusta.

Jedanaesterac je neregularno izveden jer je Schick ostao na terenu krvavog nosa i izveo udarac s bijele točke, iako je to protivno pravilima i krvarenje je moralo biti sanirano. Španjolski sudac nije vidio ni prerano utrčavanje čeških nogometaša prilikom izvođenja jedanaesterca.

– Bila je jako loša njegova tehnička predstava, neprihvatljivo na ovoj razini. Penal nepravilno izveden, igrači prerano utrčali, izvođač krvario. Morao je ponoviti kazneni udarac. On ima obavezu kontrolu igrača prilikom izvođenja kaznenog udarca, VAR kontrolira golmana. Sudac mora kontrolirati one koji utrčavaju i igrača koji izvodi. To je velika pogreška. Nema kontrolu nad utakmicom, to su jasni pokazatelji da morate kao sudac imati. Također, ako igrač krvari, mora mu se dati tretman. Ako se to uspije napraviti u prihvatljivom vremenu, igrač može izvesti penal, ako ne, onda ga mora izvesti netko drugi – kazao je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Europeo.

Zanimljiva situacija dogodila se u sudačkoj nadoknadi. Del Cerro je utakmicu produžio tri minute, a onda kraj svirao 20 sekundi ranije dok se čekao centaršut Ivana Perišića u kazneni prostor Češke.

“Sudio je utakmicu 20 sekundi prije kraja. Svi smo se čudom pogledali, Perišić je ostao zabezeknut. Bilo nam je nejasno što se dogodilo. To je neprihvatljivo da na ovakvom natjecanju, sviraš kraj kada tebi dođe, pa nije ovo seoska liga. Ako je nadoknada tri minute, onda je toliko. Može samo duže trajati. U trenucima kada se lomi utakmica, on svira kraj. Pa da je bila i sekunda prije kraja, to je neprihvatljivo. Ovo je izigravanje pravila. Ovom predstavom je rezervirao kartu za povratak u Španjolsku.”

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU S KRAJA UTAKMICE

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
23.8 ° C
23.8 °
22.1 °
38 %
2.1kmh
0 %
Pon
21 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: