5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Konačan raspad u ponoć: Svi engleski klubovi izašli iz Superlige

Pročitajte još:

Manchester City prvi je napustio Superligu, a taman uoči ponoći isto su napravili i ostali engleski klubovi. Superliga je vjerojatno doživjela i konačan udarac, samo 48 sati nakon osnutka

We are out! U prijevodu, mi izlazimo iz ove igre zvane Superliga, poručili su svi engleski klubovi, njih šest! Manchester Cityju, koji je prvi rekao “ne” nogometnoj tvorevini, malo prije ponoći pridružili su se svi ostali; Liverpool, Man. United, Tottenham, Arsenal i, samo što nije službeno, Chelsea.

“Liverpool objavljuje da više nije vezan za Superligu i ne sudjeluje u njezinoj organizaciji. Želimo se zahvaliti svima koji su zadnjih dana s nama surađivali”, kratko je na službenoj stranici objavio engleski prvak, a nakon njega su to učinili i ostali klubovi.

Arsenal je otišao toliko daleko da se ispričao.

“Osluškivali smo glas čitave nogometne zajednice i naših navijača oko događanja vezanih za Superligu zadnjih dana. Ni u jednom trenutku nam nije bila namjera uzrokovati toliko stresa našim navijačima i podignuti toliko prašine. Kad se pojavila ideja o Superligi nismo željeli da naš klub zaostaje za modernim nogometom. Svjesni smo da će nam trebati vremena da povratimo vaše povjerenje. Pogriješili smo i ispričavamo se”, objavio je Arsenal, a slične poruke svojim navijačima poslali su i ostali klubovi.

Točan razlog odustajanja od Superlige još nije poznat, no Manchester United je prije objave da istupa objavio da izvršni direktor i prvi čovjek kluba Ed Woodward na kraju sezone napušta klub. Talijanski mediji objavili su da je Andrea Agnelli podnio ostavku na mjesto predsjednika Juventusa, ali ta vijest je kasnije demantirana.

Španjolski mediji objavili su da Barcelona i Atletico i dalje podržavaju projekt, iako je Barcelona navodno u ugovor sa Superligom stavila klauzulu prema kojoj o njezinom sudjelovanju ili istupanju odlučuju njezini članovi.

Atletico će odlučiti ujutro hoće li ostati ili otići.

Otišao je i Milan, prvi talijanski klub koji se povukao!

Stižu službene potvrde engleskih klubova. Arsenal se ispričao navijačima. “Napravili smo pogrešku”, napisali su. Svi engleski klubovi napuštaju Superligu! Ova vijest stiže i iz drugih izvora.

Arsene Wenger: “Ne čudi me što je trajalo tako kratko. Nisam od starta vjerovao da će se to dogoditi. Ignorirali su osnovne principe sportskog natjecanja. Ako to ignoriraš, ubijaš domaće lige, a to navijači nikad neće prihvatiti.”

Wenger je još prije 12 godina predvidio da će elitni klubovi pokušati stvoriti svoje natjecanje.

“Možemo potvrditi da je klub započeo procedutu povlačenja iz Superlige i njenih planova”, poručili su iz Cityja.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: