6.6 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Đoković o odluci Wimbledona: Dijete sam rata, poznajem te traume, ali ovo… Pa suludo!

Pročitajte još:

Ovogodišnji Wimbledon proći će bez tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije. Drugim riječima, bez nekih najboljih na svijetu, poput Daniila Medvedeva, Andreja Rubljeva, Karena Hačanova, Arine Sabalenke, Viktorije Azarenke… Nitko nije, i vjerojatno neće, javno izrekao “antiputinovski” stav, a u All England Clubu odlučili su da za njih nema mjesta na svetoj engleskoj travi.

Od Drugog svjetskog rata nije se dogodilo da Wimbledon zabranjuje nastup igračima na nacionalnoj osnovi, ujedno je i prvi Grand Slam koji je učinio ovo. Ustao je i ATP koji je protiv takve odluke.

– Naš sport se ponosi time što funkcionira na principima zaslužnosti i poštenja gdje se igrači natječu kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Vjerujemo kako je jednostrana odluka Wimbledona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i bjeloruskih igrača s ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući presedan. Diskriminacija na nacionalnoj osnovi također predstavlja i kršenje našeg sporazuma s Wimbledonom prema kojemu se ulazak igrača u turnir bazira samo na njegovu renkingu. Naše daljnje akcije u vezi ove odluke dogovorit ćemo s našim izvršnim tijelima – poručili su iz ATP-ja.

O svemu se oglasio i Novak Đoković, koji je također protiv takve odluke najvećeg svjetskog turnira.

“Uvijek ću osuditi rat, neću ga podržati kao dijete rata. Znam koliko to trauma ostavlja, i mi na Balkanu smo imali puno ratova, ali ne mogu podržati odluku Wimbledona, to je suludo. Igrači i treneri nemaju nikakve veze s tim. Miješanje politike u sport ne smije se događati”, rekao je srpski tenisač.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: