3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Martina Navratilova pobijedila rak grla i dojke bila je u strahu da neće dočekati Božić

Martina Navratilova otkrila je da je je pobijedila rak, nakon što je zbog dijagnoze karcinoma grla i dojke strahovala da "možda neće dočekati sljedeći Božić".

Pročitajte još:

Jedna od najvećih tenisačica svijeta i nekadašnji broj jedan u ženskome tenisu, Navratilova je u siječnju objavila da su joj dijagnosticirani rak grla i dojke.

U intervjuu koji je dala Piersu Morganu na Talk TV otkrila je kako je pred njom još preventivno liječenje zračenjem, no da su joj liječnici rekli kako je, prema njihovim saznanjima, rak nestao, prenosi list The Sun.

Navratilova (66) je osvajačica 59 grand slam naslova u singlu i u parovima, a u intervjuu je otkrila da ju je dijagnoza nagnala da pomisli na najgore.

Navratilova je otkrila da ju je dijagnoza spriječila da posvoji dijete sa suprugom Julijom Lemigovom te da je bila dirnuta do suza ljubaznošću osoblja tijekom liječenja, a do kraja kemoterapije ostala su joj još dva tjedna.

– Nadam se dobrom ishodu i borit ću se do kraja – kazala je Navratilova čiji intervju s Piersom Morganom izlazi u utorak.

Već je jednom pobijedila rak dojke prije 13 godina, a potom su joj liječnici dijagnosticirali rak grla, a kod dodatnih pregleda pronašli su rak dojke u ranoj fazi.

– Prošla sam dvije operacije, četiri biopsije, zračenje i kemoterapiju. Sad čekam. Ali spremna sam ići u raznim smjerovima, a želim ponovno zaigrati – rekla je tada Navratilova.

Navratilova je češka tenisačica koja je u doba hladnog rata prebjegla u Sjedinjene Američke Države, svojevremeno je bila i najbolja svjetska tenisačica, a u karijeri je ukupno osvojila čak 59 “grand slam” naslova (18 u pojedinačnoj konkurenciji, 31 u parovima te 10 u mješovitim parovima. Karijeru je završila 2006. nakon više od 30 godina na WTA Touru.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: