11 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Novak Đoković: Da nisam iz Srbije, Zapad bi me odavno dignuo u nebesa. Zato je ovo još slađe

Novak Đoković je na press konferenciji nakon rekordnog 24. osvojenog Grand Slama poslao poruku Zapadu koja odjekuje cijelim svijetom.

Pročitajte još:

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković osvojio je naslov na US Openu, rekordni 24. Grand Slam turnir u karijeri, nakon što je svladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3 konačni.

Novinari su pitali Novaka smatra li se jednim od najvećih sportaša svih vremena.

– Ostavljam vama i svima ostalima, jesam li ja ili ne, zaslužujem li biti dio te rasprave. Da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bio bih dignut u nebesa na sportskom planu, pogotovo u zapadnom svijetu. To je dio mog puta, zahvalan sam gdje dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu, još je slađe i ispunjava me, a vi napišite što mislite – surovo je bio iskren Đoković .

Novak se u ponedjeljak vraća na prvo mjesto ATP liste.

– Nije mi cilj zadnjih par godina kada sam uopće srušio sve rekorde u najdužem nizu. Nije mi cilj stalno biti u toj poziciji, ali ako je to posljedica rezultata i dobro se postavim, zašto ne? Sad me čeka Davis Cup, pa ću vidjeti što ću igrati ili ne. Puno je bodova za braniti, s druge strane, Carlos nema puno za braniti. Vidjet ćemo, ali vjerujte meni je to najvažnije, ove godine sam završio ono što sam htio, ako završim prvi, to će biti bonus. Cilj mi je ići na naslov s reprezentacijom i onda sam završio sezonu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11 ° C
12.6 °
10.8 °
93 %
1kmh
0 %
Pet
11 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9314
GBP
1,1693
CHF
1,0244
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: