7.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Novak Đoković: ‘Želim krstiti djecu na Kosovu’. Ministar Kosova: ‘Nema cjepiva – nema ulaska’

Novak Đoković s Kosova vuče korijene, ali tamo se njegovim posjetima vesele. Premda je rekao da ne želi ulaziti u politiku, kosovski ministar dao mu je do znanja da tamo nije dobrodošao

Pročitajte još:

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković razgovarao je s novinarima talijanskog Corriere della Sera. Jedna od izjava koje je dao u intervjuu podignula je puno prašine između Srbije i Kosova, od kuda igrač vuče korijene.

– Želim se vratiti na Кosovo sa suprugom i tamo krstiti djecu. Stefanu je osam godina, Tari pet. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan, iako više nije oružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim ulaziti u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere – kazao je Đoković.

Uslijedila je, pak, reakcija Hajrulle Çekua, ministra kulture, mladih i sporta Kosova.

– Nema cjepiva, nema ulaska – napisao je Çeku.

Đoković je, znano već, prošao pravu kalvariju u Australiji zbog odluke da se neće cijepiti, a ulazak u državu nisu mu dopustile ni Sjedinjene Američke Države.

– Nisam ‘antivakser’ i nikad nisam rekao da jesam. Ja sam za izbor, branim slobodu izbora, slobodu odlučivanja što ćete ubrizgati u svoje tijelo, a što ne. Jednom sam to objasnio BBC-ju po povratku iz Australije, ali su tada eliminirali mnoge moje rečenice. One koje im nisu bile zgodne. Tako da više nikada ne bih govorio o ovoj priči.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9 ° C
9.4 °
5.4 °
74 %
6.2kmh
75 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: