5.7 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Ukrajinski tenisač napustio ženu i djecu i otišao ratovati: Pokazao Đokovićeve poruke: Jesi li na bojištu? Poslat ću vam pomoć

Pročitajte još:

U ratu u Ukrajini sudjeluju i brojni sportaši

Nećeš pronaći pravdu u paklu. Putine, plesat ćemo ti na grobu. Nećeš se s ovim izvući. Poručio je to ukrajinski tenisač Sergej Stahovski pokraj nakon što je vidio snimku ruske vojske dok puca po Harkivu. On je samo jedan od sportaša koji se posljednjih dana pridružio vojsci kako bi je branio od ruske invazije. Ženu i djecu ostavio je u Mađarskoj i otišao natrag u domovinu.

– Znam kako koristiti pištolj. Znam da je ovo bila teška odluka za moju ženu. Moja djeca ne znaju da sam ovdje, oni još ne razumiju što je rat. Premladi su da znaju što se događa – rekao je Stahovski u razgovoru za BBC.

Stahovski je odmah prekinuo odmor i uputio se Ukrajinu, a otkrio je da mu se i javio i podršku dao Novak Đoković kojeg je, za vrijeme drame koju je proživljavao u Melbourneu, podržavao.

– Ştako, kako si? Jesi li na bojištu – upitao je drugi tenisač svijeta.

– Mislim na vas, nadam se da će se sve uskoro primiriti. Molim te reci mi kamo najbolje da pošaljem pomoć, financijsku ili kakvu god – ponudio se Novak.

Stahovski je otkrio i kako se javio Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, no oni se nisu javili.

– Pokušao sam kontaktirati Rogera i Rafu, nisu odgovorili. Žao mi je što su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ona nastavi – kazao je Stahovski te pohvalio ruske kolege Danila Medvjedeva i Andreja Rubljeva.

– Oni su dobri momci, razumiju zvjerstvo ovog rata. Trude se napraviti nešto, drugi to ne rade. Primio sam do sada stotine poruka od tenisača širom svijeta, svi su u šoku. To znači da oni razumiju Putinove lažne optužbe o ukrajinskim nacistima.

Stahovski je aktivan na društvenim mrežama gdje svijetu ukazuje na rusku agresiju koja je u tijeku, a poslao je i snažnu poruku predsjedniku Rusije.

– Putine, plesat ćemo na tvom grobu – napisao je Stahovski koji je kao sretni gubitnik osvojio ATP Zagreb Indoors 2008. godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: