6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Vatrene čeka pakao: Hrvatska pobjedom ide dalje. Evo tko je najvjerojatnije čeka u osmini finala

Pročitajte još:

Nakon što su odigrana prva dva kola, u nedjelju u 18 sati počinje posljednje, treće kolo na Europskom prvenstvu. Nakon što ono završi bit će, logično, poznati svi putnici u nokaut-fazu, odnosno osminu finala.

Nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje utakmica trećeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Postoji nekoliko mogućih scenarija za plasman, ali i jedna i druga reprezentacija će tražiti pobjedu koja će im trebati za prolazak u osminu finala.

Engleska i Češka su u najboljoj poziciji i remi na Wembleyju bi objema donio siguran prolaz, Česima kao prvoplasiranima, a Englezima s druge pozicije. Pobjednik dvoboja Hrvatske i Škotske na Hampden Parku ima izglede završiti na drugom ili trećem mjestu, ovisno o rezultatu dvoboja na Wembleyju.

Postoji scenarij u kojem Vatreni čak i ako svladaju Škote neće završiti na drugom mjestu jer se, isto tako, može dogoditi da Engleska ne slavi uvjerljivom razlikom i da Česi i dalje završe kao drugoplasirani zbog bolje gol razlike. Hrvatskoj tada ostaje nada da će plasman u sljedeću fazu izboriti kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane momčadi.

Trenutno na ljestvici najboljih trećeplasiranih momčadi vodi Portugal s tri boda, a isto toliko imaju i Austrija te Finska. Četvrta momčad na toj ljestvici je Španjolska s dva boda, dok je Hrvatska peta s jednim bodom i gol razlikom 1:2. Na posljednjem šestom mjestu ove tablice nalazi se Švicarska koja također ima jedan bod, ali gol razliku 1:4.

Poznati hrvatski nogometni analitičar Tomislav Globan je na Twitteru objasnio na koga će Hrvatska ići ako osvoji treće mjesto.

Ako među najboljim trećeplasiranima bude momčad iz skupina E ili F, Hrvatska će sigurno u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E, gdje je trenutačno vodeća Švedska. Ta utakmica bi se igrala također u Glasgowu.

Ako među najboljim trećeplasiranim momčadima ne budu predstavnici skupina E ili F, bit će ključno je li među trećeplasiranima netko iz skupine C (Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Makedonija). Ako jest, Hrvatska bi išla u Amsterdam na noge pobjedniku skupine C, a to će definitivno biti Nizozemska.

Ako skupina C ne bude među najboljim trećeplasiranima, Hrvatska bi u osmini finala igrala s pobjednikom skupine B, a to će gotovo sigurno biti Belgija. Taj susret igrao bi se u Sevilli.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: