19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Mađare čeka rigorozna kazna! Mađarski navijači proizvodili su majmunske zvukove kad je Mbappe imao loptu

Pročitajte još:

Mađari su iznenađujuće remizirali s Francuzima (1:1) na Europskom prvenstvu i to je lijepa priča turnira, no navijači u Budimpešti, njih oko 55.000, potpuna su suprotnost.

Na punoj Puškaš Areni moglo se čuti kako svaki put kad Kylian Mbappe ima loptu navijači oponašaju glasanje majmuna, a uvrede rasističke prirode su bile upućene i Karimu Benzemi.

Mbappeov otac je iz Kameruna, a Benzemin iz Alžira pa je to motiviralo dio mađarskih navijača za vrijeđanje francuskih nogometaša.Još nije poznato hoće li UEFA pokrenuti postupak protiv navijača zbog ovog čina.

Navijači u Mađarskoj, kao i općenito politička klima te zemlje, naginju ekstremizmu vezanom uz rasizam, nacionalizam, ksenofobiju i šovinizam, što premijer Viktor Orban vješto koristi u svojim kampanjama kad premoćno pobjeđuje na izborima kao pojedinac i kao dio Fidesza.

Nedavno je izglasano da se mladim homoseksualcima i transseksualcima oduzima pravo na informiranje na temu njihove seksualnosti i prava koja imaju ili nemaju iz tog razloga. Kao i informacije koje im općenito mogu pomoći da se lakše integriraju u društvo. Kao odgovor na to, Nijemci će prije utakmice s Mađarima, Allianz Arenu “obojati” u dugine boje.

Ujedno, iz Mađarske je vjerojatno najbrže stigla odbijenica potpore onima koji misle kleknuti prije utakmica Eura u znak borbe protiv rasizma i diskriminacije. Navedeno je da to nije potrebno “jer Mađarska nema s tim problema i uvijek će davati podršku borbi protiv neželjenih pojava u sportu”.

Nažalost, oni koji su izrekli tako nešto očito ignoriraju stvarnost jer mađarski navijači konstantno su u sličnim situacijama kao ova aktualna.

Svakako, kazna koju će UEFA “odrezati” Mađarskom nogometnom savezu bit će žestoka. Naime, Marko Arnautović suspendiran je zbog rasističkog vrijeđanja nogometaša Sjeverne Makedonije.

Također, protivnici klečanja ipak bi trebali razmisliti je li to uistinu nepotrebno sve dok se događaju ovakve stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
24.3 °
21.1 °
45 %
1.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: