9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Škoro još nije prebolio poraz: Merkel i ja s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse protiv Tomaševića

Pročitajte još:

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bio Točke na tjedan gdje je komentirao protekle lokalne izbore na kojima je u drugom krugu za gradonačelnika Zagreba izgubio od Tomislava Tomaševića. Komentirao je i je li mu žao što se iz pjevačkih voda i poduzetničkog svijeta okrenuo politici.

“Htio sam biti i strojovođa i liječnik svojevremeno… Ne gledam ja to tako. Odlučio sam ići u politiku, ušao sam u to svojom voljom. U toj političkoj utakmici sam se natjecao za predsjednika države, i da, naravno da sam imao volju to napraviti, ali s oko 24 posto, to nije bilo dovoljno za drugi krug. Nakon toga smo krenuli u parlamentarnu borbu, osvojili smo 16 mandata. Svi smo mi htjeli biti pobjednici u tim izborima. Međutim, politička scena je takva kakva je, 16 mandata nakon nekoliko mjeseci postojanja stranke je dobar rezultat. Kad je u pitanji dio oko lokalnih izbora, bilo je važno u prvom krugu izboriti se u drugom, mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koje je imao i podršku koju uživa”, kazao je Škoro za N1 televiziju i dodao:

“Žao mi je moje obitelji, mislim da obitelj niti jednog političara nije bila izložena kao moja.”

Ne smatra se neuspješnim u politici, smatra da je rezultat s parlamentarnih izbora dobar te ističe da nema razloga za odustajanje.

“I na ovim izborima sam pobijedio sve druge stranke, posebice stranke s mog političkog spektra i osvojio sam u drugom krugu 106.300 glasova. Lakše je biti omiljeni pjevač, uz tebe se veže veselje, izlazak, dok je političar sasvim druga vrsta posla i tu javnost koju sam imao do tada može biti velika prednost, ali može biti i nedostatak. Rekao bih da sam imao prednost kad sam kretao, ali sam taj dio karijere i posla apsolutno ugrozio bavljenjem politikom. Percepcija u javnosti je da je politika nešto kontaminirano”, istaknuo je.

Škoro navodi da je na proteklim lokalnim izborima pobijedio konkurente sa svog političkog spektra.

“U drugoj utakmici, Angela Merkel, vi, ja, zajedno s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse s Tomaševićem s obzirom na količinu novaca i podrške koju je u tom trenutku imao. Uopće se ne ljutim i ne zavidim mu niti jednog trenutka”, poručio je.

Komentirao je što je fokus Domovinskog pokreta u sljedeće tri godine:

“Kad mi govorimo o tome da je netko ukrao dva milijuna kuna, onda to ne zanima nikoga i to ne prenosi nitko. Ali, jesmo li počeli govoriti kako ‘Za dom spremni’, e to će onda svi. Mi to ne govorimo tako, mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama. Mene jako zanima ovaj novi zakon o autorskim pravima jer je zakon koji konačno može staviti stvari na svoje mjesto. To je vrlo bitan zakon koji se tiče mnogih ljudi, ali mnogi ljudi to ne razumiju. Novi zakon bi trebao riješiti pitanje izvođača, pratećih izvođača. Tu sam ja jako lijevo i vrlo sam socijalno osjetljiv, želim tim ljudima osigurati naknadu i borim se protiv onih s kojima sam do jučer sjedio”, kazao je Škoro.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.7 ° C
11.5 °
6.1 °
82 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: