20.8 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Vatreni bi do polufinala mogla imati fantastičan ždrijeb

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Škotske izborila je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva.

Hrvatska je u osmini finala Europskog prvenstva! ‘Vatreni’ su slavili protiv Škotske 3-1 u fantastičnoj utakmici i tako osigurali prolaz dalje – i to kao drugoplasirana momčad skupine!

Nogometaši Hrvatske u utorak su navečer na Hampden Parku u Glasgowu, u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Eura, pokazala rapsodiju, posebno u drugom dijelu i s 3:1 pobijedili, pregazili, školovali neugodnu Škotsku. Nikola Vlašić u 17., Luka Modrić u 62. i Ivan Perišić u 77. junaci su ove velike, epske pobjede Vatrenih.

Osim što će danas navečer doznati s kim igra osminu finala, Hrvatska će znati i kako joj izgleda kostur ždrijeba do kraja turnira. Prema statističkim izračunima, postoji vrlo realna šansa da joj se ždrijeb barem do polufinala jako otvori.

Svjetski poznati analitičar Ben Mayhew dao je dosad najkompletniju analizu šansi svih ekipa i ždrijeba do kraja turnira. To je napravio uz pomoć simulatora koji moguće ishode svake utakmice izvrti 100 tisuća puta i daje najvjerojatniji ishod. Pri tome se u obzir uzima ELO renking momčadi, pokazatelj njene snage koji koriste i kladionice pri formiranju tečajeva.

Prema tom izračunu, najvjerojatniji protivnik ekipi Zlatka Dalića je Španjolska. Za taj scenarij postoji 32% šanse, a sljedeći najvjerojatniji suparnici su Poljska (24%), Slovačka (22.5%) i Švedska (21.5%). Jasno je da bi momčad Luisa Enriquea bila najnepovoljniji ždrijeb, ali postoje sasvim dobre šanse da će Hrvatska igrati s nekom od preostale tri reprezentacije, protiv kojih bi trebala biti favorit.

Ono što može dodatno ohrabriti navijače je mogući protivnik u četvrtfinalu. Postoji 39% šanse da će to biti svjetski prvak Francuska, ali i velikih 34% da će to biti Švicarska, što bi Hrvatskoj bio fantastičan ždrijeb. U eventualnom polufinalu najizgledniji suparnik je Belgija, a u finalu Nizozemska. Treba napomenuti kako joj simulator daje oko 1.6% šanse za osvajanje turnira, što je duplo više nego prije pobjede nad Škotskom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.4 ° C
17.8 °
14.2 °
52 %
2.6kmh
0 %
Sub
16 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: