9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Zekić o utakmici s Brazilom: Idemo to riješiti u 90 minuta

Pročitajte još:

Utakmicu Hrvatske i Brazila u HRT-ovoj emisiji najavio je naš poznati trener Zoran Zekić

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (od 16.00) igra protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Utakmicu je u HRT-ovoj emisiji Qatara najavio hrvatski trener Zoran Zekić.

“Očekujem pravi spektakl, veliki sam optimist i vjerujem u ovu reprezentaciju. Ponosan sam i na dosadašnje rezultate, ali idemo sada proći tu utakmicu u nokaut-fazi da riješimo to u 90 minuta. Naša snaga osim trke i discipline moraju biti i ostale stvari u kojima smo jaki, znači kombinatorika, posjed, probati koliko god je moguće da ih tjeramo na povratnu trku”, rekao je i dodao:

“Trebamo ih natjerati da trče za nama”
“Napadački arsenal im je fantastičan, ali trebamo ih natjerati da trče za nama. Naši su odlični pod presingom. Ovakve utakmice je lakše pripremati što se tiče obrambene taktike, moramo biti gusti, centarfor mora uzeti zadnjeg veznog, ne smije se tu dogoditi višak na sredini terena.”

To su sve naši igrači već upozoreni, ali trebamo vidjeti što ćemo kada ćemo imati loptu, ne možemo trpjeti taj pritisak cijelo vrijeme.

“Očekujem hrabru Hrvatsku, koja će igrati kvalitetan nogomet, dobili smo samo dva gola dosad na SP-u, ali uz trku imamo još kvaliteta koje trebamo pokazati”, zaključio je Zekić.

“Teško je mijenjati momčad koja dobro igra”
“Što se tiče Sose ili Barišića, obojica su bili korektni, ali mislim da su mogli prema naprijed i bolje. Što se tiče napadača, ovisi o koncepciji izbornika. Taj napadač će morati biti kao dodatni vezni u fazi obrane, ali moramo i prema nekome izaći. Žao mi je što nema Oršića jer nam treba brzina za tranziciju. Teško je mijenjati momčad koja dobro igra, ali pitanje je potrošnje i dupliranja bokova”, rekao je i zaključio:

“Sve se može. Možemo krenuti i bez napadača, nije to sramota, da imaš igrača više u veznoj liniji. Brazil ima kvalitetu u napadačkoj liniji, ima puno tu detalja, ne može se planirati samo braniti. Brazil zaslužuje respekt, ali preveliki respekt može značiti da si i izgubio prije početka.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: