15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Zlatko Dalić nakon poraza: Neke stvari mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjem testu za Europsko nogometno prvenstvo gostovala je kod Belgije. Hrvatska je u tome susretu izgubila od Belgije 1:0, a jedini strijelac bio je Romelu Lukaku.

Okršaj s Belgijom poslužio je kao priprema za Englesku koja Hrvatsku čeka u prvoj utakmici grupne faze, a Dalić je bio zadovoljan unatoč porazu.

“Ova utakmica donijela nam je optimizam. Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i ovo me ohrabruje”, rekao je Dalić pa dodao:

“Imamo neke stvari još popraviti i porazgovarati. Pogotovo oko nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo. Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem koji moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik.”

“Imamo neke stvari još popraviti i porazgovarati. Pogotovo oko nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo”, poručio je izbornik.

Objasnio je i što moraju popraviti za Euro:

“Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik”, istaknuo je Dalić.

Joško Gvardiol, koji može igrati stopera i lijevog braniča, na poluvremenu je zamijenio Barišića na lijevom boku, i novinarsko pitanje bilo je može li Gvardiol biti u početnoj postavi protiv Engleza.

“Htio sam isprobati Gvardiola. On je tek došao i bio je s nama na samo dva treninga. Pokazao je da može, pokazao je svoju snagu i kvalitetu i blizu je”, izjavio je izbornik.

Hrvatska svoj nastup na EURO-u otvara za točno tjedan dana, u nedjelju, 13. lipnja, dvobojem s domaćinom Engleskom na Wembleyju.

“Englezi će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice. Tražit će brzi gol, a mi se moramo obraniti. To ćemo rješavati u sljedećih pet dana”, zaključio je Dalić.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: