15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Zlatko Dalić nakon remija protiv Rusa: ‘Zadovoljan sam svime osim jednim’

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u srijedu na stadionu Lužniki utakmicu bez pogodaka na gostovanju kod Rusije u Moskvi, u utakmici 4. kola skupine H Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Donosimo prve reakcije izbornika Zlatka Dalića i igrača nakon odigranog susreta.

“Zadovoljan sam svime, izuzev bodom. Pokazali smo karakter, dobar gard, odigrali smo dobro. Bili smo dosta odgovorni, kompaktni, puno smo trčali. Nismo bili dobri prema naprijed, to je jedino nedostajalo. Premalo prilika smo stvorili, nismo bili opasni, ali drugo je sve bilo dobro,” započeo je Dalić za kameru Nova TV.

“Kad osvojiš bod u Moskvi na gostujućem terenu kod favorita, to je dobro. Zadovoljan sam svime osim činjenicom da smo uzeli samo bod. Čestitke dečkima jer je bilo puno problema uoči utakmice, ostali smo bez Gvardiola na zagrijavanju, morali smo mijenjati, ali eto – na kraju je ispalo bod.“

Što ste željeli dobiti izmjenama?

“Kad nismo dali gol, onda je sigurno falilo prema naprijed okomitosti i dubine. Protivnik je bio zgusnut i nisu nam dopuštali da uđemo. Dosta smo stvarali preko bokova, ali je falilo konkretnosti i okomitosti. S Perišićem i Kramarićem smo htjeli dobiti dubinu i čvrstinu, znali smo da se protivnik priprema za 4-2-3-1 i htjeli smo ih iznenaditi”, dodao je još u duljoj verziji…

Hrvatska nogometna reprezentacija je susretu 4. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigrala 0-0 na gostovanju kod Rusije u Moskvi.

Izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije bilo Brekala, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv.

Karpin pomladio sastav Rusije
Srećom, i Rusija je u odnosu na EURO uvelike izmijenila sastav, novi izbornik Valerij Karpin je pomladio sastav koji je izgledao vrlo neuigrano te je velikim dijelom susreta izgledalo kako su oba sastava zadovoljna bodom. Takav pristup donio je siromašnu predstavu bez pogodaka.

Skupina H: Hrvatska 7, Rusija 7, Slovačka 6, Cipar 4, Slovenija 4, Malta 4

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.9 ° C
19.9 °
14.1 °
57 %
4.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: