16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Bačić više nije glavni ravnatelj HRT-a: Sabor je imenovao njegovog nasljednika

Pročitajte još:

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla.

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je jednoglasno donio odluku o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je zbog sumnje na korupciju nedavno uhićen u akciji USKOK-a i policije.

Za Bačićevo razrješenje glasalo je 116 zastupnika, dvoje je bilo protiv, a za Kunićevo imenovanje 77 je bilo za, dvoje suzdržanih i 42 protiv.

Bačić je uhićen u nedavnoj antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka, a na teret mu se stavlja kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Nadzorni odbor HRT-a odlučio je pokrenuti postupak njegova razrješenja zbog narušavanja ugleda kuće.

Uvažavajući presumpciju nevinosti, Nadzorni odbor ipak smatra da, u okolnostima kada se protiv Bačića vodi istraga zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela, on više ne može vjerodostojno obavljati svoju dužnost, odnosno predstavljati i zastupati HRT.

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanje u projektu Vrtovi svjetla. Za svoju je ulogu kao nagradu, sumnja Uskok, dobio stan vrijedan više od milijun kuna u zagrebačkoj Radićevoj ulici, pokraj Trga bana Jelačića.

Sabor nije prihvatio poziv Arsena Bauka (SDP) Kuniću da u ime HRT-a povuče tužbe koje je protiv novinara te kuće, a zbog navodnog narušavanja njena ugleda, podnio Bačić. Jedna od Bačićevih ostavština su tužbe, radi se o klasičnom iživljavanju nad novinarima, gušenju kritike, argumentirao je Bauk, ističući da bi prihvaćanje zaključka koji je predložio bila “kap u moru da se pomaknemo na bolje”.

Nadam se da će se kolega Bauk osvrnuti i na situaciju kad je SDP-ov glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u jednom danu smijenio 42 osobe, uzvratio mu je Željko Reiner (HDZ). Sabor je prihvatio Izvješće predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća održanim u prvoj polovici ove godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: