10.4 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Fuchs potvrdio: Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu od ponedjeljka, doznajemo koji razredi idu online

Pročitajte još:

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, otkrio je danas uoči sjednice Vlade kako će učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka biti na online nastavi. Podsjetimo, jučer je istu odluku donijela i Istarska županija.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči današnje sjednice Vlade rekao je kako se i dalje modeli nastave dogovaraju s lokalnim stožerima. Smatra da se taj pristup pokazao vrlo učinkovitim, prenosi N1.

– Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. U dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji učenici će prijeći na C model nastave, kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model, izjavio je ministar.

Fuchs kaže kako je odaziv kampanji za cijepljenje prosvjetnih radnika u Sisačko-moslavačkoj županiji slab i iznosi svega 20 posto. Nada se da će ova nova kampanja povećati interes za cijepljenje među zaposlenicima u odgoju i obrazovanju.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: