13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Horor na sjeveru Hrvatske: Muškarac zlostavljao suprugu i troje djece, dobio 13 godina zbog zlostavljanja

Pročitajte još:

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu varaždinskog Županijskog suda kojom je 53-godišnjak nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 i pol godina zatvora za tri teška ubojstva u pokušaju, nasilje u obitelji te tri povrede djetetovih prava.

Optuženiku je opozvana i ranija uvjetna osuda iz 2018. godine zbog nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava, a u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem je i sada, dok mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od alkoholizma, dodao je najviši sud.

Vrhovni sud je podsjetio da se M.S. teretio da je pokušao ubiti izvanbračnu suprugu, koju je ranije učestalo vrijeđao i prijetio joj. Optuženik je 24. rujna 2019. metalnom šipkom više puta izudarao izvanbračnu suprugu i 17-godišnju kćer, nakon čega je pobjegao. Uz to, bio je optužen da je više od godinu dana učestalo vrijeđao i omalovažavao izvanbračnu suprugu prijeteći joj smrću u prisustvu njihovo troje maloljetne djece. Također je ponižavao i omalovažavao sve troje djece koje je sprječavao u igri i učenju, pa su zbog toga supruga i djeca živjeli u strahu za svoju sigurnost.

Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud pravilno olakotnim cijenio bitnu smanjenu ubrojivost za kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i smanjenu ubrojivost za ostala djela, dok je pravilno otegotno cijenjeno ugrožavanje i dovođenje u opasnost života dvije osobe, od čega supruge u svega dva dana, kao i dosadašnju osuđivanost za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava unutar roka provjeravanja.

Najviši sud je u obrazloženju istaknuo i značajnu kriminalnu količinu jer je počinio sedam kaznenih djela na štetu četiri žrtve, a iskazao je i krajnju bezobzirnost za život i osobna dobra i prava žrtava, njemu bliskih osoba. Uz to, dodao je sud, okolnosti upućuju na pripremanje kaznenih djela.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: