fbpx
21 C
Zagreb
Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Horor na sjeveru Hrvatske: Muškarac zlostavljao suprugu i troje djece, dobio 13 godina zbog zlostavljanja

Pročitajte još:

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu varaždinskog Županijskog suda kojom je 53-godišnjak nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 i pol godina zatvora za tri teška ubojstva u pokušaju, nasilje u obitelji te tri povrede djetetovih prava.

Optuženiku je opozvana i ranija uvjetna osuda iz 2018. godine zbog nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava, a u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem je i sada, dok mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od alkoholizma, dodao je najviši sud.

Vrhovni sud je podsjetio da se M.S. teretio da je pokušao ubiti izvanbračnu suprugu, koju je ranije učestalo vrijeđao i prijetio joj. Optuženik je 24. rujna 2019. metalnom šipkom više puta izudarao izvanbračnu suprugu i 17-godišnju kćer, nakon čega je pobjegao. Uz to, bio je optužen da je više od godinu dana učestalo vrijeđao i omalovažavao izvanbračnu suprugu prijeteći joj smrću u prisustvu njihovo troje maloljetne djece. Također je ponižavao i omalovažavao sve troje djece koje je sprječavao u igri i učenju, pa su zbog toga supruga i djeca živjeli u strahu za svoju sigurnost.

Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud pravilno olakotnim cijenio bitnu smanjenu ubrojivost za kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i smanjenu ubrojivost za ostala djela, dok je pravilno otegotno cijenjeno ugrožavanje i dovođenje u opasnost života dvije osobe, od čega supruge u svega dva dana, kao i dosadašnju osuđivanost za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava unutar roka provjeravanja.

Najviši sud je u obrazloženju istaknuo i značajnu kriminalnu količinu jer je počinio sedam kaznenih djela na štetu četiri žrtve, a iskazao je i krajnju bezobzirnost za život i osobna dobra i prava žrtava, njemu bliskih osoba. Uz to, dodao je sud, okolnosti upućuju na pripremanje kaznenih djela.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Nikolina Ristović: ‘Od ove boli možeš izgubiti razum, a ja si moram sačuvati zdravlje’

Nikolina Ristović ex Pišek zadnjih tjedana dana trpi rigorozne optužbe od strane svog svekra, Viktora Ristovića poznatijeg kao Miša...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.2 ° C
21 °
16.8 °
77 %
0kmh
0 %
Čet
29 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
27 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5223
USD
7,3865
GBP
8,8029
CHF
7,6107
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: