9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Britanski medij krivo napisao ime predsjednika Milanovića, evo kako su ga nazvali

Pročitajte još:

Tijekom jučerašnjeg prijenosa uživo posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. u programu televizijske kuće Sky News dogodila se, vrlo vjerojatno, nenamjerna greška reportera. Predsjednika Milanovića je, naime, imenovao Moranom.

“Irski predsjednik Michael Higgins, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednik hrvatske Moran Milanovic su također bili tamo, zajedno s predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom i njegovom suprugom Michal Herzog”, rekao je voditelj u programu Sky Newsa, a još uvijek tako stoji navedeno i na službenim stranicama televizije.

Brojni mediji prenijeli su vijest Sky Newsa, o “predsjedniku Moranu Milanoviću” iz Hrvatske, a dio je pak preuzeo tekst s UK Daily Newsa, a Morana Milanovića moglo ih se naći i na francuskom.

Isprva se činilo da je riječ o običnom lapsusu ili nespretnosti, jer medijske kompanije takvog kalibra jako paze na lekturu svega što puštaju vani.

Dio portala prenio je tekst Skya s pogrešno navedenim imenom predsjednika Hrvatske, no kad se ispostavilo da su neki manji mediji o “Moranu Milanoviću” izvještavali dva sata prije Sky Newsa, stvar je postala zagonetna.

Yahoo je, primjerice, podijelio vijest o “Moranu” oko 10.30 sati. Za UK Daily News nije potpuno jasno jesu li oni rečenicu kopirali od Skya ili Sky od njih.

Ipak, kako doznaje RTL greška oko imena Zorana Milanovića datira od prije desetljeća, dok je bio premijer.

Naime, austrijski Kleine Zeitung objavio je 16. studenog 2012. navečer da je u Zagrebu na Trgu bana J. Jelačića više od 10.000 ljudi oduševljeno slavilo to što je tog dana Haaški sud oslobodio Antu Gotovinu i Mladena Markača optužbi za ratne zločine počinjene u Oluji.

Za Ivu Josipovića naveli su da je rekao da se radi o “pravednoj presudi”, da bi u nastavku napisali: “Suzdržano je reagirao premijer Moran Milanović; da oslobađanje ne znači da nisu počinjene pogreške. ‘Hrvatska mora izravnati dug pravdi’, kazao je Milanović.”

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: