6.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Gliser zbog kvara nije uspio doći do Splita: Otkazao je jedan motor i nisu veslali nazad

Pacijentica je zbrinuta, a danas bi zamjenski gliser trebao biti porinut u more - rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske dr. Leo Luetić.

Pročitajte još:

Gliser za hitni medicinski prijevoz pacijenata s otoka Brača trebao je prevesti pacijenticu kojoj je od jutarnjih sati bilo loše, no zbog problema s motorom gliser nije mogao do Splita. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske, dr. Leo Luetić, demantira navode kako su otkazala oba motora te da su članovi posade morali veslati natrag.

– Odmaknuli su oko kilometar od obale. Nisu veslali natrag. Prema dojavi od voditelja Ispostave hitne medicine Brač, kao i od koncesionara, služili su se drugim motorom za vratiti se natrag. Kako nisu bili sigurni ni u taj drugi motor, nisu se željeli upustiti u avanturu da idu prema Splitu. Dakle, jedan motor je otkazao. Ovaj drugi je služio za povratak, ali navodno ni on nije bio u besprijekornom stanju. Veslali nisu, takvim saznanja nemam. Pacijentica je zbrinuta, a danas bi zamjenski gliser trebao biti porinut u more – rekao je za 24 sata Luetić.

Na upit hoće li se i kada kvalitetno riješiti problem transporta pacijenata s Brača, objašnjava nam kako oni prema javnom natječaju ugovaraju koncesiju za prijevoz pacijenata za sredstva odobrena od HZZO-a.

243819758 278642314260945 7526539881129996301 n
Foto: Facebook/

– Nama se javio jedan koncesionar, on obavlja prijevoze. U najavama od Ministarstva zdravstva odnosno Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu imamo da će se u dogledno vrijeme, vjerojatno do kraja godine osigurati brod za hitan prijevoz pacijenata – zaključuje dr. Luetić.
Podsjetimo, problem s hitnim prijevozom pacijenata u KBC Split, Brač već dugo ima, javnost su zgrozile fotografije koja pokazuju u kakvom je stanju taj ‘medicinski’ gliser, a najglasnija u apelima da se nešto riješi godinama je supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja se i ovom prilikom oglasila na društvenim mrežama.

– Nakon jednog od brojnih sličnih nemilih događaja sa gliserom i hitnim medicinskim prijevozom sa otoka na kopno, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, Leo Luetić je izjavio: ‘Uobičajen radni dan, s transportom hitnog bolesnika u KBC Split s otoka Brača.’ Ako je mislio na osjećaj strepnje i neizvjesnosti govorio je istinu – napisala je Marković.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: