5.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

I danas grmljavinsko nevrijeme, prijeti i tuča: Pogledajte što nam stiže iz Slovenije i Italije!

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i vrlo nestabilno. Mjestimice pljuskovi i grmljavina, prijepodne uglavnom na sjeverozapadu zemlje, a popodne i navečer očekuju se češći, ponegdje i intenzivniji pljuskovi. Lokalno je vjerojatno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom. Međutim, jedino je za Dalmaciju danas oglašeno crveno upozorenje - zbog iznimno visoke temperature

Pročitajte još:

Na moru se toplinski val nastavlja, zbog toplih i vrlo toplih noći koje ne pružaju predah, te dnevne vrućine, pogotovo potkraj tjedna i početkom idućeg. Nebom će dominirati sunce, a sjeverozapadnjak i jugozapadnjak nakon juga i bure.

Kao što su meteorolozi prognozirali, u poslijepodnevnim satima na sjeverozapad Hrvatske preko Slovenije i Italije dolazi nestabilna fronta. Kao što možete vidjeti na snimkama Rain Alarma, pogodit će prvo Istru, Kvarner te zagrebačko područje i mjesta sjevernija od hrvatske metropole.

A samo će u četvrtak na sjevernom Jadranu biti nestabilnije uz mjestimice pljuskove i grmljavinu, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

2049019

U kopnenim krajevima Hrvatske četvrtak će obilježiti nestabilno vrijeme, a vjerojatna su i jača grmljavinska nevremena. Pritom će se i dnevna temperatura još sniziti u odnosu na današnje poslijepodnevne vrijednosti koje su većinom bile između 31 i 36°C. Uglavnom stabilno ostat će u Dalmaciji, dok će hladna fronta zahvatiti unutrašnjost zemlje i sjeverni Jadran.

U istočnoj Hrvatskoj nakon tople noći i u četvrtak će danju biti vruće, ali i nestabilnije. U prvom dijelu dana djelomice sunčano, a zatim pljuskovi i grmljavina, osobito kasno poslijepodne i navečer kada mogu biti intenzivni i praćeni jakim sjeverozapadnim vjetrom, pa i tučom. Najviša dnevna temperatura između 31 i 35°C.

Promjenljivo i vrlo nestabilno, te manje toplo, sutra u središnjoj Hrvatskoj, ponajprije u sjeverozapadnim krajevima gdje su kiša i pljuskovi s grmljavinom mogući već u noći i ujutro. A pogotovo će ih biti u drugom dijelu dana, treba upozoriti i na lokalno jače grmljavinsko nevrijeme s tučom i jakim vjetrom. Podjednaka temperatura kao danas bit će na zapadu zemlje. Uz promjenljivu naoblaku već su početkom dana mjestimice mogući grmljavinski pljuskovi, a češće popodne i navečer, lokalno i izraženije.

Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu jugo uz umjereno valovito more, a prema večeri zapuhat će sjeveroistočnjak i ponegdje jaka bura. U Dalmaciji uglavnom suho s povremeno umjerenom naooblakom, no ostat će dojam pretežno sunčanog vremena. A ostat će i toplinski val, i to ponegdje uz veliku opasnost od njega, zbog vrlo tople noći i dnevne temperatura između 33 i 36°C. Puhat će umjereno jugo na otvorenom do jako, uz umjereno valovito do valovito more.

Juga i valova bit će i na južnom Jadranu. No kome oni ne smetaju, more temperature oko 25°C pružit će odlično osvježenje od vrućine i sunca. I najniža tempetratura zraka bit će oko 25°C, a najviša dnevna od 33°C na obali do 36°C u zaobalju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.9 ° C
12.1 °
6.1 °
82 %
1kmh
0 %
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: