21.3 C
Zagreb
Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

Izdana upozorenja za skoro cijelu zemlju, pripremite se na pljuskove s grmljavinom

Do kraja radnog tjedna nastavit će se nestabilno vrijeme, a iako u blizini Hrvatske nema frontalnih poremećaja ni izraženih sustava, sa zapada će priteći nestabilan i vlažan zrak

Pročitajte još:

U većini krajeva promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Duž dalmatinske obale i na otocima barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na moru ujutro umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

U srijedu djelomice sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana sve je veća vjerojatnost za kišu, osobito na sjeveru unutrašnjosti gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom.

Najviše sunčana vremena te uglavnom suho bit će na dalmatinskoj obali. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren jugoistočni. Na moru će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 17 do 22 °C, u gorju malo niža. Najviša dnevna između 27 i 31 °C, javlja DHMZ.

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku, osim obale Dalmacije, za danas izdao žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine. “Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji u upozorenju.

I do kraja radnog dijela tjedna na Jadranu su mogući lokalni pljuskovi, a vjerojatniji su na sjevernom dijelu, osobito poslijepodne. No sunčanih razdoblja bit će mnogo, uz dnevnu temperaturu oko 30°C te povremeno umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Idućih dana na kopnu promjenjivo i nestabilno. Svakodnevno će barem ponegdje padati kiša, a mogući su i jače izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Danju vrlo toplo uz povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
22.7 ° C
23.3 °
21.1 °
46 %
3.1kmh
20 %
Pon
23 °
Uto
16 °
Sri
21 °
Čet
17 °
Pet
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: